Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto nije igrao Sammir?

Ivanković odlučio pokazati zube Mamiću: Frajer ili kukavica

Pitanje je zbog čega Sammir nije igrao protiv Rijeke: je li doista razlog ozljeda, razmirice s klupskim čelnicima zbog odbijanja produženja ugovora ili je Ivanković odlučio frajerski „poginuti“...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slučajno ili ne, Dinamo je bez Sammira konačno upisao pobjedu u važnoj utakmici! Pitanje je zbog čega Sammir nije igrao: je li doista razlog ozljeda, razmirice s klupskim čelnicima zbog odbijanja produženja ugovora ili je Ivanković odlučio frajerski „poginuti“.

Ako nas pitate, čini nam se da je ovo zadnje u pitanju. Ivankoviću je voda došla do grla, nije više imao što izgubiti, morao je povući neki jak potez, razbuditi momčad, pa je poslušao savjete dobronamjernih ljudi oko sebe i pokazao momčadi da ipak ima svoje ja.

>> Drama na Maksimiru: Dinamo zabio Rijeci u 93. minuti!

Nema smisla trošiti prostor na dokazivanje kako je Sammir najbolji Dinamov igrač u posljednjih nekoliko godina, ali nepisani nogometni zakon kaže da moraju igrati samo najspremniji. Ivanković se na startu svojeg trećeg mandata nije držao logike i zato je izgubio autoritet i poštovanje kod svlačionice.

Ivanković odlučio poginuti frajerski

I Fortuna mu je okrenula leđa, ali tako to biva kada niste principijelni. Sreća prati hrabre, a Ivanković nije iskazao dozu hrabrosti, već je pokorno pognuo glavu i vukao poteze za koje je smatrao da će se svidjeti čelnicima kluba. Tek kada je došao milimetar od otkaza, odlučio je nešto poduzeti. Ili se barem tako čini.

Ako Sammir doista nije igrao samo zbog ozljede, teško će se nešto promijeniti na duži rok. Svlačionica i dalje neće ozbiljno shvaćati trenera, a u takvoj atmosferi Ivanković neće „preživjeti na užarenoj modroj klupi“. Ako je, pak, Ivanković odlučio drastično okrenuti ploču, moguće je da izvede načeti „modri brod“ na pučinu. Uostalom, što mu preostaje? Kad se već gine, zar nije bolje poginuti kao frajer a ne kao kukavica?

Rijeka još mora jesti griza

Kako god, Rijeka je na Maksimiru pokazala da nije spremna za naslov prvaka. Momčad Matjaža Keka imala je veliku šansu gurnuti Dinamo s ivice provalije u ponor bez dna. Da je Rijeka kojim slučajem pobijedila, Maksimir bi pogodili teški zemljotresi. To je jasno kao dan. No, kako je igrala, Rijeka je to mogla učiniti samo slučajno. Velike momčadi se baš po tome razlikuju od osrednjih, a Rijeka očito još uvijek nema veliku momčad. Da ima, sinoć bi zadala Dinamu udarac od kojeg bi se teško oporavio.

Što će tek biti kada Dinamo proigra?

Rijeka je imala šansu prelomiti prvenstvo, no nije ju iskoristila jer još nije sazrela za velike stvari. Dinamo je bio bolji, značajno bolji, „modri“ su bili hrabriji i više su htjeli pobjedu, zato ih je i Fortuna nagradila golom u finišu utakmice. Dinamo je na čelu kolone, a svi kažu kako igra loše i da nije u formi, što je činjenica. No, što će tek biti kada proigra? Kako će se Rijeka suprotstaviti takvom Dinamu? Prema svemu sudeći, jako teško ili nikako. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider