Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjereni u uspjeh

Dinamo dobio tri nova pojačanja za napad na Ligu prvaka

Tri nova igrača potpisali su ugovor s Dinamom - Leonardo Sigali, Paulo Machado i Marko Pjaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

27-godišnji stoper Leonardo Sigali dolazi iz argentinskog Godoy Cruza, potpisao je ugovor na četiri godine, a godinu dana stariji vezni igrač Paulo Machado, koji je prošle sezone nosio dres Olympiakosa, na tri godine, dok je sjajni bivši Lokos 19-godišnji Marko Pjaca s Modrima potpisao na pet godina!

Machado: Uvjeren sam da ću pomoći

„Htio bih se prije svega zahvaliti svima u Olympiakosu kao i navijačima kluba gdje sam proveo dvije lijepe godine, ali došlo je vrijeme za promjenu. Dinamo je moja sadašnjost i budućnost, sretan sam što sam došao ovdje i siguran sam da ću pomoći klubu ostvariti rezultate“, rekao je Machado nakon potpisa ugovora, a prenosi službena stranica Dinama.

Portugalski veznjak karijeru je počeo u Portu da bi nakon nekoliko posudbi u Portugalu otišao u francuski Saint Ettiene. U ljeto 2009. prelazi u Toulouse gdje je tri godine sa 100 nastupa bio standardni igrač nakon čega odlazi u veliki Olympiakos gdje je u dvije sezone odigrao 66 utakmica u kojima je upisao 6 golova i isto toliko asistencija. Paulo je u karijeri nastupao za sve mlade reprezentacije Portugala, a šest puta je igrao za A reprezentaciju.

„Paulo je odličan igrač za kojeg smo sigurni kako će nam donijeti puno dobroga u veznom redu. Iskusan je, a najbolje godine su tek pred njim, dolazi u formi iz velikog kluba s kojim je prije par mjeseci igrao osminu finala Lige prvaka i jako smo sretni što je došao u Dinamo“, kaže sportski direktor i trener Zoran Mamić.

Sigalija uočio Villarreal

„Znam da klub osvaja trofeje u Hrvatskoj i da svake godine igra europska natjecanja tako da sam siguran da je pred nama još jedna zanimljiva sezona i jedva čekam početi s pripremama“, ističe argentinski stoper Sigali.

Argentinski branič u Zagreb stiže iz rodne Argentine, a s Modrima je potpisao četverogodišnji ugovor. Leonardo je u domovini proveo veći dio karijere, a njegove kvalitete već je uočio Villarreal koji ga je kupio u ljeto 2007. U Dinamo dolazi iz Godoy Cruza, kluba koji ga je prvo posudio, a potom i otkupio da bi Leonardo u njihovom dresu bio standardan i u posljednjim godinama odigrao skoro 200 utakmica. Što se tiče reprezentativne karijere, Leonardo je bio dio mlade argentinske reprezentacije koja je 2007. godine osvojila Svjetsko prvenstvo do 20 godina.

„Dugo smo pratili Leonarda i on je tip stopera koji nam treba. U natjecateljskoj je formi i sigurni smo kako će biti pojačanje za našu zadnju liniju gdje smo prošle sezone imali zaista jako puno problema s ozljedama“, kaže trener Modrih Zoran Mamić.

Pjaca vjeruje u sebe

„Znam što me čeka u Dinamu, znam da je izuzetno jaka konkurencija na svim pozicijama pa tako i mojim, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti te jedva čekam početak priprema“, kazao je Pjaca, 19-godišnjak iz Zagreba.

Markova nogometna priča je zanimljiva jer je u Dinamo došao "okolnim" putem:
„U Dinamo sam prvi puta došao kao klinac, prošao nogometnu školu da bi sa 15 godina otišao prvo u ZET, a potom u Lokomotivu gdje sam brzo dobio priliku u prvoj momčadi. Mnogi su mislili da to nije bio dobar potez, ali činjenica što sam danas potpisao ugovor i došao u Dinamo govori da sam izabrao pravi put, zar ne“, uz smiješak kaže domaći dečko s Borovja.

Novi igrač Dinama tek je nedavno navršio 19 godina, ali iza sebe već ima više od 50 utakmica u dresu Lokomotive; domaćih i međunarodnih. Osim klupskih utakmica u nogama ima i one reprezentativne jer već godinama igra za mlade reprezentacije Hrvatske tako da, za svoje godine, zaista ima iskustva:
„Marko je tip igrača kakve traži moderan nogomet i jako smo sretni što će igrati u Dinamu. Brz je, motoričan, moćan u duelu i vrlo konkretan u igri prema naprijed, a igra i obranu tako da od njega puno očekujemo“, kazao je Zoran Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider