Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo suspendirao pojačanje

Cleyton vidio šoru na Poljudu pa i on digao nogu: Samo da ne naleti na Mirka!

Dinamov Brazilac praktički nije ni raspakirao kofere u Zagrebu a već je napravio skandal širih razmjera…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nećemo biti licemjeri, svakome se može dogoditi da nakon koje čašice više upadne u kavgu, na šanku je sve moguće, posebice u sitne sate, a i j…. muškarca koji se nikada nije potukao. Međutim, „obiteljski čovjek“ Clayton ipak je profesionalni nogometaš koji još praktički nije ni raspakirao kofere u novom gradu i klubu, a već je napravio skandal širih razmjera.

Clayton ipak nije Clay pa je popio finih batina, a budući da se čini kako mu „žuti nektar“ nije stran, a još ga uz to baca na „agresivu“, lako se može dogoditi da u Zagrebu još koji put dobije po glavi stanovnika, ako prije toga ne dobije „cipelu“ iz Dinama.

Dinamo ga suspendirao do daljnjeg

''GNK Dinamo obavještava navijače i javnost kako je naš vezni igrač Alexandre Henrique Silva Cleyton zbog nediscipline i kršenja disciplinskog pravilnika kažnjen i do daljnjeg suspendiran iz prve momčadi'', poručili su s Maksimira.

Brazilcu, koji očito nije majstor jiu-jitse, u Dinamu su trebali objasniti da su ljudi u Hrvatskoj u prosjeku nešto krupniji nego u većini ostalih zemalja tako da mu nije baš uputno provocirati čak ni najobičnije prolaznike. Ako ipak nastavi sa započetom praksom, nadamo se samo da neće naletjeti na Mirka Filipovića.

Šalu na stranu, ali doista je nevjerojatno kako Dinamo „pogađa“ s Brazilcima. Samo što je jedan „brijač“ napustio Zagreb, stigao je drugi. Čini se da je Sammir za Claytona prava beba. Sammir je „brijao“, cugao, provodio se, ali uglavnom je bio okružen ženama i nije se okolo tukao.

Sammir je bar nešto odigrao...

Možda samo zato što je lukaviji? Ne znamo, ali Sammir je, k vragu, nešto i odigrao prije nego što je počeo ozbiljno „brijati“ pa možemo shvatiti da se malo i umislio, a Clayton u Zagrebu još nije pošteno ni nabio loptu.

Imao je uspješnu premijeru u Puli, odigrao je dosta dobro s obzirom da mu je to bila prva natjecateljska utakmica u dresu Dinama, a potom je potpuno nestao. Clayton je došao u Dinamo vidno fizički nespreman, govorio je kako mu je potrebno kratko vrijeme da se vrati u fizički kondiciju, no umjesto da napreduje, on je izgledao sve gore.

Logično je bilo upitati se kako je to moguće, no sada je sve jasno. Bilo je igrača na ovim prostorima koji su pili, do zore „brijali“ i ponekad se potukli, ali opet su sutradan bili najbolji na travnjaku. Međutim, oni su mogli podnijeti sve to podnijeti, a siroti Brazilac čini se baš nije previše otporan. Što mu drugo možemo poručiti nego parafrazirati Pervana: baci piće ako ti smeta, ipak si profesionalni nogometaš, ne možeš tako.

No, možda smo prema Claytonu mrvicu nepravedni, možda je čovjek samo krivo procijenio gdje je došao. A možda i nije, možda je baš dobro procijenio. Kakav bi zaključak stranci mogli donijeti nakon rusvaja koji se dogodio u svečanoj loži poljudskog stadiona? Clayton je možda dobio inspiraciju za šoru baš nakon derbija. Vidjela žaba gdje se konji potkivaju pa i ona digla nogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider