Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pomogao 'modrima'

U Maksimiru slave Čačića: Dinamo nositelj u 'playoffu' Lige prvaka!

Zagrebački Dinamo bit će nositelj u doigravanju za Ligu prvaka ako prođe Sheriff u 3. pretkolu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad hrvatskog trenera Ante Čačića - Maribor - plasirala se u doigravanje za Ligu prvaku.

Maribor - APOEL 0:0

>> Ludogorec izbacio Partizan: Bugari pobijedili u Beogradu!

>> Dinamo odradio trening u Tiraspolu: Jurčić najavio igru na pobjedu!

>> Napad 'šteka, Mamić traži 'kapitalce': Treba nam centarfor i stoper!

Maribor je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka na svojem stadionu odigrao 0:0 s favoriziranim ciparskim APOEL-om, a budući da je u prvoj utakmici u Nikoziji bilo 1:1, slovenski prvak plasirao se dalje zbog postignutog gola u gostima.

Čačić je time pomogao hrvatskom prvaku Dinamu koji će biti nositelj u doigravanju, naravno, ako prođe Sheriff u 3. pretkolu, a to je sasvim izvjesno.

Naime, APOEL je imao status nositelja u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a nakon što je u prošlom kolu ispao bjeloruski Bate Borisov, Dinamo je bio prvi klub ispod crte.

Ante Čačić bivši je trener Dinama koji je "modre" prošle sezone uveo u Ligu prvaka, a ove mu je značajno olakšao put do trećeg uzastopnog nastupa u najelitnijem nogometnom natjecanju.

Prošli Basel, Steaua i Maribor 

Uz Maribor, švicarski Basel, rumunjska Steaua Bukurešt i kazahstanski Šakter Karagandi prvi su sudionici doigravanja za Ligu prvaka. Basel i Steaua bit će nositelji u doigravanju zajedno sa zagrebačkom Dinamom, češkom Viktorijom i Celticom, naravno, ako posljednja tri kluba prođu u 4. pretkolo.

Prvi je prolazak 3. kola kvalifikacija izborio Basel, koji je nakon domaće 1-0 pobjede remizirao kod Maccabija u Tel Avivu odigravši 3-3. Švicarci su nakon svega 32 minute igre imali sigurnih 3-0, no nakon 10 minuta igre u nastavku rezultat je bio 3-3!

Steaua lako s Dinamom iz Tbilisija

Fabian Schär, Mohamed Salah i Marcelo Diaz zabili su za Basel, dok su Maccabi u život vratili Schär autogolom, Eran Zahavi i Maharan Radi. Domaći su se navijači nadali da bi četvrti gol u mreži gostiju mogao zakomplicirati pitanje pobjednika cijelog dvoboja koji se činio jasan nakon 32 minute, no posljednjih su 35 minuta mreže mirovale.

Rumunjska Steaua je pitanje pobjednika riješila još u prvoj utakmici u Tbilisiju kada je s 3-0 slavila protiv Dinama. U uzvratnom je susretu rano povela preko Iasmina Latovlevicija, no gosti su se spasili od poraza golom Aldekoaotalora Astarloa u 48. minuti susreta.

Maribor izdržao sve nalete Ciprana

Maribor, koji s trenerske klupe vodi hrvatski stručnjak Ante Čačić, u Gradskom je vrtu izdržao sve nalete ciparskog Apoela, te je zahvaljujući remiju i golu u gostima (1-1) prošao u play-off rundu kvalifikacija.

Spomenimo da je kod gostujućeg sastava, koji je uglavnom sastavljen od Brazilaca i Portugalaca, hrvatski nogometaš Mario Budimir zaigrao od 66. minute.

Hrvatski napadač zabio za albanskog prvaka 

Šakter Karagandi prošao je neugodno gostovanje u Tirani kod Skënderbeua Korcëa, iako je izgubio s 3-2. Moglo je biti i puno gore za kazahstanski sastav s obzirom da su Albanci nakon 29 minuta nadoknadili minus iz prve utakmice i poveli s 3-0!

Domaćina je u vodstvo doveo hrvatski napadač Željko Tomić u 9. minuti utakmice, da bi potom Blendi Škembi dvama pogocima iz jedanaesterca u 20. i 29. povisio na 3-0. Sergej Kizničenko smanjio je za goste u 38. minuti, a priči je bio kraj kada je drugi od tri Hrvata u albanskoj momčadi, Pero Pejić, zaradio crveni karton u 54. Dvanaest minuta kasnije Maksat Bajžanov zabija za konačnih 3-2, odnosno sveukupnih 5-3 u korist Šaktera. (I.M./TS) 

Liga prvaka, 3. kolo kvalifikacija, uzvrati:

Maccabi Tel Aviv – Basel 3-3 (Schär 35-ag, Zahavi 37, Radi 55 / Schär 5-11m, Salah 21, Diaz 33), ukupno 3-4

Steaua Bukurešt – Dinamo Tbilisi 1-1 (Latovlevici 7 / Astarlo 48), 4-1

Maribor – Apoel 0-0, 1-1

Skënderbeu Korcë – Šakter Karagandi 3-2 (Tomić 9, Škembi 20-11m, 29-11m / Kizničenko 38, Bajžanov 66), 3-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider