Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ni on nije trajao u Dinamu...

Branko Ivanković dobio otkaz: Novi trener Zoran Mamić!

S Maksimira je stigla nova vijest o smjeni trenera koja i nije toliko iznenađujuća.

Branko Ivanković nije više trener Dinama, a  momčad će do kraja polusezone voditi sportski direktor Zoran Mamić i pomoćni treneri Damir Krznar i Igor Cvitanović. Iz kluba osim ove informacije nisu ponudili ništa više te su najavili dodatne informacije kada ih bude.

>> Evo što je rekao Ivanković nakon četvrtog poraza u osam utakmica

Bio je ovo treći mandat Branka Ivankovića u Dinamu, najkraći do sada, a kako je krenulo, nije nemoguće da ih bude još. Mjesečna plaća bila mu je 150 tisuća kuna, a cijelu odštetu od 500 tisuća eura neće dobiti jer je službeno raskid ugovora bio sporazuman.

Zoran Mamić će biti treći trener ove sezone nakon Krune Jurčića i Branka Ivankovića. Tanac je Dinamo vodio posljednjih mjesec i pol dana odnosno osam utakmica, a upisao je čak četiri poraza, tri pobjede i jedan remi.

Krenuo porazom u Splitu, a tako je i završio

Smjena je, zanimljivo, stigla nekoliko dana nakon poraza na Parku mladeži od Splita (1:0) u kojem je Dinamo izgubio prvo mjesto na ljestvici od Hajduka. Tako je Ivanković krenuo porazom u Splitu, a na isti je način okončao novu avanturu na Maksimiru.

U međuvremenu je izgubio i obje utakmice Europske lige protiv Černomoreca i Ludogoreca, remizirao u Zadru, slavio protiv Osijeka i Rijeke s minimalnih 1:0, te u kupu kod niželigaša Suhopolja.

Vjerojatno se smjenom trenera kod igrača htjela dobiti i nova šok terapija uoči europske utakmice protiv PSV-a ovog četvrtka. Ona prošla, uoči derbija na Poljudu, kada je Jurčića zamijenio Ivanković, nije uspjela.

Klupu preuzima Zoran Mamić koji je s Krznarom već vodio Dinamo u onoj dramatičnoj utakmici u Beču kada su Modri slavili protiv Austrije 3:2, ali to nije bilo dovoljno za ulazak u Ligu prvaka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider