Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emotivan govor Štrleka

AIK i Dinamo u čast Ivana Turine: 'Joja zauvijek u našim srcima'

AIK i Dinamo u Stockholmu su odigrali prijateljsku utakmicu u čast pokojnom Ivanu Turini. Utakmica se igrala dva puta po 27 minuta budući da je to broj kojeg je Turina nosio u švedskom klubu...

Dinamo je u dirljivoj utakmici u čast nedavno preminulom Ivanu Turini pobijedio AIK 1-0. Jedini gol na utakmici postigao je Ante Rukavina u 23 minuti nakon asistencije Vrsaljka. Međutim, rezultat i igra danas su bili u drugom planu.

>> Jerko Leko do kraja karijere s brojem 27: To je najmanje što sam mogao učiniti

Uoči utakmice igrači su iznijeli transparent na kojem je pisalo "Joja zauvijek u našim srcima". Emotivan govor održao je rukometaš Manuel Štrlek, nećak preminulog vratara, a zatim su je stadion minutom šutnje odao počast Turini.

''Danas sam ponosan. Ivan će zauvijek biti u našim srcima. Moramo biti jaki. Ivane počivaj u miru'', rekao je Štrlek.

Na semaforu su se izmjenjivale Turinine fotografije, a navijači su podignuli veliki transparent s njegovim licem. Na stadionu se okupilo oko 10 tisuća ljudi.

Sav prihod od utakmice ići obitelji pokojnog Turine koji je iza sebe ostavio blizanke i trudnu suprugu Senku.

Podsjetimo, Ivan Turina preminuo je prije 11 dana u Švedskoj nakon što mu je zatajilo srce. Svijet je napustio u snu u 33. godini života. Do ljeta 2007. godine branio je u Hrvatskoj, za Dinamo, Sesvete, Kamen Ingrad i Osijek, s time da je od 2003. do 2007. bio u Dinamu. Napustio ga je tijekom priprema u Kapfenbergu nezadovoljan što je na mjesto prvog vratara doveden Georg Koch. Potom je otišao u grčki Xanthi pa poljski Lech, a od ljeta 2010. je u AIK-u, s kojim je nedavno produžio ugovor na još tri godine. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider