Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
'Ovo je odvratno'

VIDEO: Ovo su rasisti koji su osramotili Chelsea i Englesku

Dan nakon utakmice u Parizu jedna od glavnih tema je i rasistički ispad Chelseajevih navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Parku prinčeva PSG i Chelsea su odigrali 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. No, osim nogometa, u engleskim je medijima dosta prostora dobio događaj koji se dogodio uoči same utakmice. U glavnoj ulozi bili su navijači londonskog kluba koji su i pariškom metrou imali rasistički ispad.

Na njihovu nesreću, sve je snimio jedan britanski državljanin iz Pariza, a ugledni Guardian sve objavio engleskoj javnosti. Snimka pokazuje nekolicinu Engleza koji ne dopuštaju ulazak u vlak tamnoputom Parižaninu. Da ne bude nikakve zabune, pjevali su i neku pjesmicu koja bi išla otprilike ovako: 'Mi smo rasisti, mi smo rasisti i mi to volimo'.

Chelsea je dugo bio poznatiji po huliganima među navijačima nego po uspješnosti nogometaša na terenu, no prije 15-ak godina kreće gradnja modernog Chelseaja koji radi na pogon ruske nafte. U zadnje vrijeme je pak Stamford Bridge poznat po komornoj atmosferi, ali to ne znači da ovakvi navijači u Engleskoj više ne postoje.

Rasisti iz pariškog metroa osramotili su svoj klub i cijelu zemlju, a Guardian piše kako bi Chelsea mogao snositi i posljedice kod UEFA-e. Zato je sa Stamford Bridgea odmah ispaljena osuda oveog ispada.

''Ovakvo ponašanje je odvratno i nema mjesta u nogometnu ili društvu. Podržavamo bilo kakvu akciju protiv onih koji su uspleteni. Ako se dokaže da su to članovi kluba ili imaju godišnje karte, klub će poduzeti najstrože korake uključujući i izdavanje zabrana'', poručili su iz Chelseaja.

No, to nije sve. Neki izvještaju govore kako su ispred stadiona policajci morali koristiti suzavac kako bi obuzdali gostujuće navijače. Britanac koji je snimio video Guardianu je rekao kako je čuo Chelseajeve navijače u metrou kako pričaju o ranjavanju jednog domaćeg navijača nožem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider