Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Držimo im palčeve

Upoznajte seksi hrvatske hokejašice: Evo zašto su se skinule!

Hokejašice zagrebačkog kluba Grič, ujedno i hrvatske reprezentativke, fotografirale su se za kalendar.

Tešku opremu, kacige i štitnike zamijenile su izazovnim donjim rubljem i na jedan dan postale modeli. Na takav su se korak odvažile kako bi skupile novac za Svjetsko prvenstvo koje će se u travnju održati na Islandu. Da vam već u najavi nismo otkrili da su na ovim fotografijama hokejašice zagrebačkog kluba Grič, a ne profesionalni modeli, teško da biste i pomislili da se ove dame bave takvim grubim sportom. Ljubav prema hokeju ih je i potaknula da pokažu svoje ženske atribute. Kalendarom žele skupiti novac za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se u travnju održati na Islandu.

"Kalendar je druga strana nas. To je bilo stvarno baš za hokej, za reprezentaciju", priča nam Ela.

Kako ste se osjećali na snimanju?

Skidanje u koje je uloženo puno ljubavi prema hokeju

"Bilo nam je stvarno ono ne, ne, ajme meni, kak će to izgledat, kaj će drugi reć."

Reakcije su bile više nego dobre, a fotografije su objavili i neki inozemni mediji. Djevojke su se jedino pribojavale kako će reagirati članovi njihovih obitelji: "Oni se ono smiju. Baka je vidjela. Ona je sretna samo da sam na televiziji, da me vidi negdje ak me već ne vidi kod nje."

"Prva slika je meni bila užasno veliki šok. Nisam baš očekivala da ću bit tako obučena pred kamerama. Svima je to prvi put. Ok, skidamo se mi po hodnicima tu na Velesajmu, nemamo kabine , ali ovak nešto baš da se slika još ovako obučene bio je šok, ali...", kaže Diana Krušelj Posavec.

Diana je kapetanica reprezentacije i začetnica ženskog hokeja u Hrvatskoj. Prije dvadeset godina, tada šestogodišnjakinja Diana bila je prva djevojčica koja je počela trenirati taj sport. Prvih je godina zato trenirala s dečkima. I dvadesetdvogodišnja Ela počela je trenirati u toj dobi. Suprotno uvriježenom mišljenju, djevojke kažu da ozljede u hokeju nisu česte.

Treninzi i oko ponoći...

"Nisam imala ništa ozbiljnije još do sad i ne znam ni za jednu curu da je išta ozbiljnije ozlijedila. Mi imamo dosta stroža pravila od muških. Nema igre na tijelo i onda nema ni toliko ozljeda", objašnjava Ela.

Grič je prvi i jedini ženski hokejski klub u Hrvatskoj, a djevojke u svom timu ipak imaju i jednog muškarca: "Ja sam počeo igrat sa pet godina hokej, igro sam u reprezentaciji Hrvatske i evo prije pet godina sam se primio ovog ženskog hokeja. Ja sam ponosan na svoje cure, svaka im čast. Stvarno su napravili veliku stvar. Vidi se da im je stalo do toga jer inače ne bi napravile to što su napravile", ponosan je Mario Buđa.

Diana i Ela su nam otkrile i kako muškarci reagiraju kad im kažu da treniraju hokej: "Ne bi nikad reko, mislili smo da ste debele, brkate... ogromne. Mislim, oprema nas čini ogromnom, a sad kad se skinemo svi smo normalni."

Budući da nemaju dovoljno termina za treninge, nerijetko se dogodi da na led izlaze oko ponoći. Presvlače se na hladnim hodnicima i uglavnom same kupuju skupu opremu: "Sva sreća pa je smo sad dosta nas je odraslo i ne prerastamo više opremu i klizaljke pa se sad više ne mora toliko trošit, ali mlađe cure koje dođu i stvarno je skup sport."

Same su financirale i kupnju jakni, na koje su dodale crveno-bijele kvadratiće: "Mi smo kupili te jakne. To su bile ove kao skijaške jakne. Išli smo u tu Rumunjsku, bilo je hladno. Ne možemo tamo doć svaka u svojoj jakni da izgledamo, da ličimo na reprezentaciju. Same smo kupile jakne... Te jakne i dan danas služe. Većinom samo za prvenstva, samo za utakmice. Čuvaju se da imamo sve iste. međutim, mlađe cure koje dođu u reprezentaciju nemaju jakne pa se tu nekak snalazimo od starijih cura, posuđujemo."

Unatoč svemu, djevojke ostvaruju izvrsne rezultate. 2007. godine na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj osvojile su prvo mjesto, a na prošlogodišnjem u Španjolskoj osvojile su broncu. Sutra ih u Zagrebu očekuje važna utakmica protiv djevojaka iz Klagenfurta...

"Ako pobijedimo tu utakmicu bit ćemo prve na ljestvici sa utakmicom manje. Imamo i dobre rezultate, nije da se samo slikamo za kalendar."

Djevojke, držimo vam palčeve da odete na Svjetsko prvenstvo. U odličan plasman ne sumnjamo!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider