Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Milijarde...

Imaju novca na bacanje: Tko su najbogatiji vlasnici engleskih klubova?

Ovog tjedna je financijski magazin Forbes objavio listu najbogatijih ljudi na svijetu, a zanimljivo je vidjeti tko je među njima najbogatiji u engleskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Engleskoj ne caruje 'socios' model kao u Španjolskoj ili Njemačkoj. Tamo su na čelu najbogatijih klubova bogati Rusi (Chelsea), Amerikanci (Man United, Arsenal, Liverpool) ili Arapi (Man City). Nakon što je Forbes objavio najnoviju listu svjetskih milijardera, zanimljivo je vidjeti gdje su tu vlasnici klubova Premier lige.

Najbogatiji i najbolje pozicioniran na toj listi je drugi najveći dioničar Arsenala Alisher Usmanov koji je 71. najbogatiji čovjek svijeta. Težak je, piše Forbes, 14.4 milijardi dolara. No, onaj tko ima najviše dionica Topnika, Amerikanac Stan Kroenke je 225. na listi i teži 6.3 milijardi dolara.

Gazda Chelseaja Roman Abramovič je drugi na listi najbogatijih vlasnika u Premier ligi. Navodno je težak 9.1 milijardi eura i 137. je najbogatiji čovjek svijeta.

Sljedeći na toj listi je Joe Lewis, engleski biznismen čija kompanija ENIC International Ltd drži većinu dionica Tottenhama. On je 277. s procjenom bogatstva na 5.4 milijuna dolara.

A nitko ne zna koji bi na tom mjestu bio Šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, koji je na čelu Abu Dhabi United Group, kompanije osnovane kada je bogata kraljevska obitelj iz Ujedinjenih Arapskih Emiratima odlučila preuzeti Manchester City. Forbes ga nije izlistao...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider