Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dotakli dno života...

Srpski tabloid 'prolupao': 'Hrvatski tenisač nosi ustaški grb!'

'Iako je Dodigov sponzor američka kompanija Solfire, čiji logo izgleda kao plamenovi u obliku slova U, Hrvat je ubacivanjem šahovnice u sredinu dobio znak skoro identičan ustaškom grbu', piše srpski tabloid

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srpski tabloid Kurir u svojem komično-senzacionalističkom stilu piše kako hrvatski tenisač Ivan Dodig na Wimbledonu nastupa u majici sa simbolom koji, prema njihovom mišljenju, neodoljivo podsjeća na ustaški grb.

Dodig je u ponedjeljak izgubio u osmini finala od Davida Ferrera, no potom se zajedno s Brazilcem Melom plasirao u četvrtfinale parova. Dok je zločinački četnički pokret u Srbiji legaliziran, a neki srpski sportaši nose četničke tetovaže (aluzija na košarkaša Milana Gurovića), Kurir je zabrinut izgledom grba američke tvrtke sportske opreme.
„Iako je Dodigov sponzor američka kompanija Solfire, čiji logo izgleda kao plamenovi u obliku slova U, Hrvat je ubacivanjem šahovnice u sredinu dobio znak skoro identičan ustaškom grbu, pod kojim su izvršeni veliki zločini u Drugom svjetskom ratu“, piše Kurir te dodaje:

„Dodiga je jučer na meču s Ferrerom iz boksa bodrio izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Igor Štimac, poznat kao štovatelj pjevača Marka Perkovića Thompsona, čije pjesme veličaju nacističku NDH i pozivaju na pokolj svega što je srpsko.“

Ako je i od Kurira, previše je. Svaki dalji komentar je suvišan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider