Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ivan Klasnić vodi bitku života

"Želio bih dobiti novi bubreg kako bih ponovno mogao uživati u životu"

Ivan Klasnić čeka novu transplantaciju bubrega, a njemačka televizija NDR snimila je kratak dokumentarni film o njegovoj životnoj borbi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić vodi bitku života.

Prošao je dvije transplantacije bubrega, a sada čeka i treću te triput tjedno na nekoliko sati odlazi na dijalizu.

Osim s bolešću Klasnić se bori i s liječnicima Werdera koje je tužio za kalvariju koju prolazi već desetak godina.

Njemačka televizija NDR posjetila je Klasnića u bolnici i snimali kratki film o njegovoj životnoj borbi. Film će biti prikazan ove nedjelje.

„Želio bih dobiti novi bubreg kako bih ponovno mogao uživati u životu“, poručio je Klasnić, čiji su  zdravstveni problemi s bubrezima počeli su 2007. godine. Transplantiran mu je majčin bubreg, no Ivanovo tijelo organ je odbacilo nakon čega je uslijedila druga transplantacija – očeva bubrega. Nažalost, sada mu je potrebna treća transplantacija.

Klasnić je nakon prve transplantacije uspješno nastavio nogometnu karijeru. Bio je prvi nogometaš koji je nakon transplantacije organa nastupio na Europskom prvenstvu. Na Euru 2008. postigao je dva gola, a među njima je i onaj u slavnoj utakmici s Turskom u četvrtfinalu. Kao što znamo Turska je ipak prošla dalje.

Nadajmo se da će Klasnić izdržati i uspješno prebroditi sve probleme te da će ponovno zabijati golove, barem s prijateljima na haklu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider