Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
"mannequin challenge"

Pogledajte viralni hit koji je zaludio najpoznatije sportaše svijeta

Što još neće pasti na pamet ljudskom mozgu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljudska svakodnevnica ponekad ili vrlo često zna biti previše monotona. To je možda još izraženije kod profesionalnih sportaša koji bi tijekom sezone isključivo trebali samo trenirati, odmarati i braniti boje svoga kluba. Stoga ne čudi da s vremena na vrijeme na društvenim mrežama neki izazov postane hit, a najnoviji je takozvani "Mannequin Challenge".

Riječ je o trendu koji je navodno započeo u listopadu ove godine, a prvi su ga "isfurali" učenici srednje škole Edward H White iz Jacksonvillea. Poanta je da ljudi budu "zamrznuti" u jednoj pozi (hodanje, pričanje, pokazivanje, zdravica, tipkanje po mobitelu...) tijekom cijelog vremena dok ih kamera snima. Baš poput lutaka u trgovinama na kojima stoje izložbeni primjerci odjeće i obuće.

Brojni poznati sportski klubovi okušali su se u tom izazovu, a među ostalima i nogometaši njemačke i portugalske reprezentacije, igrači Borussije Dortmund, košarkaši NBA prvaka Cleveland Cavaliersa tijekom posjeta Bijeloj kući u društvu prve dame SAD-a Michelle Obame...

Trenutno je najveći hit spomenuta portugalska reprezentacija koja je Mannequin Challenge snimila u svlačionici. Razlog zbog čega je hit je taj što najbolji nogometaš momčadi Cristiano Ronaldo, u trenutku snimanja, na sebi imao samo donje rublje.

Osim ovog izazova ne tako davno bio je i popularan Harlem Shake kod kojeg su sportaši uz prvotni lagani ritam muzike bili maksimalno opušteni, a onda su u idućem kadru, kada bi ritam bio divlji, bili maskirani te su se maksimalno "razbacali" na sve moguće načine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider