Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ima stila...

LeBron James 'druka' za Redse: 'Ukrao' Lovrenov broj 6

NBA igrači vole 'europski' nogomet i često prate utakmice svojih omiljenih klubova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako nogomet nije među četiri najpopularnija sporta u SAD-u, veliki sportaši, u ovoj priči košarkaši, itekako ga prate. Najbolji košarkaš današnjice LeBron James ponudio se tako da bude 'domaćin' engleskom velikanu Liverpoolu koji će se za novu sezonu pripremati na Zapadnoj obali SAD-a.

"Poruka za Kloppa i Redse. Uzbuđen sam što ćete doći na Zapadnu obalu!! Ako trebate nekoga za šetnju, držim vam leđa #YNWA "LFC", napisao je James na svom Facebook profilu, a uz tekst priložio fotografiju Liverpoolovog dresa s brojem 6 (isti broj ima naš Dejan Lovren na svom dresu) na leđima i imenom LeBron.

Razlog zbog kojeg LeBron na svom dresu ima broj 6 nije hrvatski nogometaš iz Liverpoola Lovren. James je u Miami Heatu nosio broj 6 na dresu zbog niza razloga, između ostalog datuma kada su mu rođeni sinovi, te jer u olimpijskoj reprezentaciji ima taj broj na leđima.

Osim James veliki fanovi nogometa u NBA ligi su Kobe Bryant, Steph Curry, te kanadski čarobnjak Steve Nash.

Bryant je već godinama deklarirani navijač Barcelone koji zna biti čest gost treninga katalonske momčadi. Tako je prošle godine, otprilike u ovo isto doba, bio gost trening kampa koji se održavao u njegovom Los Angelesu. Družio se s igračima, pa tako i našim Ivanom Rakitićem.

Curry je također nogometni zaljubljenik, a njegov najomiljeniji igrač je Lionel Messi. On i argentinski genije izmjenili su dresove tijekom lanjske sezone u Primeri i NBA ligi, uz nekoliko dirljivih poruka. Tijekom doigravanja u NBA ligi s Curryjem se upoznao i drugi napadač Barcelone Neymar, koji je također s njim izmjenio dresove. Može se reći da je najbolji šuter današnjice također navijač Barcelone.

Umirovljeni Steve Nash je kao dijete dvojio između nogometa i košarke. Njegov otac je rođen u Londonu, pa je Steve od malih nogu navijač Tottenhama. Čak je vlasnik nekih dionica i u nekoliko se navrata spominjao da bi mogao jednog dana postati vlasnik.

Osim ljubavi prema 'spursima' Nashu su dragi Barcelona, Inter, s kojim je čak i trenirao jedno vrijeme, i Corinthians, dok je u kanadskoj momčadi Vancouver Whitecaps i španjolskoj Mallorci također djelomični vlasnik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider