Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nogometne ikone - finale

U Hrvatskoj o nogometu najviše znaju - Splićani

Nepunih mjesec dana prije početka Eura u Francuskoj u kultnom hrvatskom restoranu Macola u Korenici održano je Prvenstvo Hrvatske u znanju o nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kviz 'Nogometne Ikone' dobio je svoje veliko i dugo očekivano finale sezone nakon sedam mjeseci romantike – Prvenstvo Hrvatske nazvano simbolično, „Bitka za Macolu“, po velikom derbiju 2. HNL između Lučkog i Dugopolja...

„Bitka za Macolu“, veliko finale sezone i Prvenstvo Hrvatske u najpopularnijem, rekordima ovjenčanom i najvećem pub kvizu na razini Hrvatske, a možda i šire, kvizu „Nogometne Ikone“, ispunila je sva očekivanja. Gotovo besprijekorna organizacija, 120 igrača raspoređenih u 32 ekipe iz čak devet hrvatskih gradova te neopisivo dobra atmosfera – kratki su rezime događanja tijekom subotnjeg popodneva i večeri u restoranu Macoli u Korenici.

Splićani sezonu okrunili naslovom

Na kvizu su sudjelovale ekipe iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Siska, Slavonskog Broda, Zadra, Velike Gorice te Metkovića, a pobjedu su na kraju prema očekivanjima odnijeli Splićani, iskusna ekipa Piast Gliwice. Radi se o ljudima koji imaju i najviše pobjeda na tjednoj razini s obzirom da se ovaj kviz kao jedini u Hrvatskoj već gotovo sedam mjeseci održava u tri do sedam gradova RH paralelno, s istim pitanjima i s početkom u isto vrijeme. Gliwice su, dakle, imale najviše pojedinačnih pobjeda, bili su najveći favoriti za zlato i na kraju su potvrdili svoju kvalitetu i znanje nadmoćnom pobjedom od devet bodova razlike ispred drugoplasiranih.

A srebro na Macoli osvojila je najbolja zagrebačka ekipa predvođena poznatim hrvatskim sportskim novinarom Željkom Velom, Vukovi okruga Madison. Treći su bili laureati iz Rijeke, Sestre Šegetin, dok su se među najboljih deset našle i ekipe iz Gorice, Metkovića i drugih gradova... Bilo je to zaista pravo Prvenstvo Hrvatske.

Prva sezona „kviziranja“ sada je službeno završena i čeka se EURO, ultra popularna Facebook stranica „Nogometne Ikone“ koju vode nogometni romantici iz Splita i Kaštel Sućurca, Ivan Milković, Duje Meštrović, Hrvoje Brajković i Milan Žakula, te od koje je sve i krenulo - zaokružila je svoj rad u posljednje tri godine jednim velikim eventom, a organizatori samog kviza, Vlado Boban i Ivan Dominik Dompa napokon će se, kako i sami kažu, naspavati:

''Atmosfera je bila odlična i to mi je najdraže, zbog toga se najbolje osjećam i to mi je dalo energiju, emociju i unutarnju motivaciju koju sam želio i zbog koje mi svi sve ovo i radimo. Po prvi puta ikad smo okupili toliko kvizaša iz raznih krajeva Hrvatske na jednom mjestu, a sve je prošlo jako korektno, bez trzavica i problema – zbog čega sam presretan. Svjestan sam da smo napravili veliku stvar u zadnjih sedam mjeseci i da je finale zaista bilo finale, iako, očito, lišeno neizvjesnosti. Međutim, meni su rezultati, trofeji i brojke nebitni, brojao ih je i jedan Ambrosini da mi oprostite, bitno mi je što smo ljudima dali jedan novi sadržaj koji vole, emociju, zanimaciju i intelektualnu zabavu kakvih baš i nema u nas. Znate kako se kaže, naše je samo ono što smo drugima dali'', izjavio je po završetku kviza njegov idejni začetnik Dompa.

Pitanja čitali Janica, Ćiro, Borna Rendulić, Veldin Karić...

Naposljetku, valja spomenuti da ovaj projekt pronalazi interes i sluh i izvan granica Lijepe naše, kviz je svojevremeno igrao i osvajao Teodor Borisov, bugarski sportski novinar, dok slike i poruke podrške šalju nogometni velikani poput Nuna Gomesa, Antonija Di Natalea ili Antonina Panenke. Na kvizu je to sve bilo pojačano video pitanjima koja su čitale velike hrvatske sportske zvijezde poput Janice Kostelić, Ćire Blaževića, Borne Rendulića, Veldina Karića i drugih... No, za reći sve o ovom kvizu jedan tekst je premalo – stoga, isplati se doći, pogledati, sudjelovati, ostati... Od nove sezone, naravno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider