Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jeste li i vi 'nasjeli'?

Kad 'ziceri' iznevjere: Kako me je košarka sistematski uništila...

Prokletstvo „naknadne pameti“ vrlo je rašireno u kladioničarskim analizama. Kada ih se naknadno pogleda, golema većina rezultata izgleda prokleto logično. Jedini je problem što smo se toga sjetili prekasno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, to se ne može reći za današnji pogled na košarkaške rezultate koji su se dogodili ove nedjelje. Bio je to „Bloody Sunday“ za igrače koji na svojim listićima preferiraju košarku. Nemam običaj igrati previše košarkaških parova. Uglavnom njima „poduprem“ bazne parove koji su stigli iz nogometnog ili hokejaškog svijeta. Uzmem zicer ili dva, tek da čorba bude masnija. No, jučer sam vidio sedam-osam košarkaških „mrtvih zicera“. Uložio sam puno povjerenja (a i poneku paru) u „radost loptanja pod obručima“. Nažalost, izabrao sam krivi dan, dan koji je obilovao senzacijama.

>> Pogodio 15 parova: Eto, posrećilo se i meni!

Počelo je bolno: podnevni program španjolske ACB lige. Unicaja doma protiv Cajasola koji tavori u donjem domu. Barcelona u gostima protiv Estudiantesa. Oba para meni teški „ziceri“. Ugodnih 1,20 na Simona i Žoru, još malo više na Barcu na krilima presuper Tomića. U konačnici, Barca gubi 20 razlike, a da nijednom nije bila blizu. Unicaja igra tijesnu utakmicu i raspada se pred kraj. Oba para odoše dovraga, a dan još pravo nije ni počeo.

Pametan čovjek uči se na tuđim greškama, a budala na svojim. Ako su me već zeznuli ovi ranije navedeni, stvar će popraviti moćna mašina iz Vitorije, nezaustavljiva Caja Laboral našega Žana Tabaka. 1,20 u gostima protiv neugledne Manrese doima se kao poklon. Caja je pobijedila, bravo za njih. Ali, nakon produžetaka, što je za mene novo potonuće.

Prebacimo se malo preko Sredozemlja, do talijanske lige. Tamo je prvi Varese. Nakon četrnaest kola omjer mu je 13-1, a tu jednu izgubio je u gostima. U goste mu dolazi, sasvim osrednja Venezia. 1,30, to je barem sigurno. Naravno da je u danu kolektivnog „blackouta“ košarkaških favorita, Venezia dobila 87-85. To je totalno uzdrmalo moju, sad već posve izranjavanu koncepciju.

Što još reći? Da je doma izgubio i vodeći poljski klub Trefl Sopot? On je barem igrao derbi utakmicu protiv trećeg na tablici. Da je utakmica iz kategorije „ultimativni ziceri“ Kapfenberg – Oberwart (za neupućene: treći protiv osmog) završila pobjedom domaćina i favorita 90-89, na jedvite jade? Žalost loptanja pod obručima...

Jednostavno, trebalo se držati osnova: Lazio, United, Barca, Napoli, Atletico. Srećom, bili smo malo vjerni i toj klasici. Inače, odoše gaće...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider