Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvatska bez mina

HNS i bivši reprezentativci podržali razminiranje Hrvatske

Hrvatski nogometni savez pomogao je zakladi za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina"…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju iskorišten je za razne aktivnosti koje su vrhunac imale u dobrotvornoj utakmici između veterana hrvatske reprezentacije i veterana Petrinje. Prije utakmice održano je i primanje kod gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.

Za veterane Hrvatske nastupali su predsjednik HNS-a i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. godine Davor Šuker, Robert Kovač, Igor Cvitanović, Krunoslav Jurčić, Marijan Mrmić, Boris Živković i drugi bivši reprezentativci. Izbornik je bio direktor reprezentacija Zorislav Srebrić, s pomoćnikom Nenadom Gračanom, izbornikom mlade reprezentacije, dok je domaću selekciju vodio Marijan Vlak.

Veterani hrvatske reprezentacije slavili su s rezultatom 5:3 pogocima dvostrukog strijelca Danijela Šarića te Davora Šukera, Igora Cvitanovića i Elvisa Brajkovića.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je upraviteljici Zaklade HBM Đurđi Adlešić simbolični ček na iznos od 100.000 kuna, koliko je Privredna banka Zagreb u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom donirala za razminiranje Hrvatske.

Sredstva će biti namijenjena za razminiranje područja Kotar šume u Petrinji.
Usprkos dosadašnjim naporima, u Hrvatskoj je još uvijek prisutan problem nerazminiranog područja. Od 1991. do danas od mina je stradalo 1976 osoba, od kojih 510 smrtno, a 1120 s teškim tjelesnim ozljedama.

Danas se sumnjivi minski prostor prostire na 632 četvorna kilometra, u 12 županija i u 93 grada i općine. Do sada je na razminiranje utrošeno oko 4 milijarde kuna, a približno još 3,5 milijarde kuna potrebne su kako bi se Hrvatska u potpunosti očistila od mina. (HNS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider