Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova sramota

VIDEO Huligani bakljama zasuli teren i pokušali prekinuti utakmicu!

Huligani su pokušali prekinuti utakmicu, Hrvatska je osramoćena pred čitavom Europom.

Nažalost, obistinilo se ono na što se danima upozoravalo - skupina hrvatskih navijača smještena iza gola Petra Čecha u teren je u finišu utakmice Hrvatska - Češka bacila 10-ak baklji što je prouzročilo privremeni prekid susreta. UEFA je odmah poslije utakmice potvrdila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske.

Igrala se 86. minuta kada su na teren ubačene bengalke ispred korner zastavice. Huligani s jednog dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta susret je nastavljen.

Engleski sudac Mark Clattenburg u međuvremenu je otišao do četvrtog suca i delegata s kojima se jedno vrijeme konzultirao.

Međutim, i onda kad je dvoboj nastavljen nisu nestali problemi s hrvatskim navijačima - preseljeni su na tu istu tribinu s koje su doletjele baklje jer se nekoliko desetaka navijača potuklo.

Kazna koju će UEFA izreći za ovakvo ponašanje zasigurno će biti drastična. Sasvim se realnom čini opcija da i Hrvatska, poput Rusije, dobije uvjetnu diskvalifikaciju s Europskog prvenstva u Francuskoj.

Inače, tijekom cijelog dana atmosfera je u Saint-Etienneu bila fenomenalna. Tisuće hrvatskih navijača okupiralo je centar Saint-Etiennea i u dobrom raspoloženju, zajedno s Česima, čekali utakmicu. I na stadionu su dvostruko brojniji Hrvati nadglasali Čehe, a do te 86. minute jedini incident bilo je uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider