Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
snažni do bola

Del Bosque iznenadio: Slomio nekoliko srca i pomladio reprezentaciju

Izbornik reprezentacije Španjolske, budućeg suparnika Hrvatske na Euru, objavio je širi popis igrača na koje računa u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni izbornik Vicente del Bosque objavio je širi popis igrača na koje računa za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Javnost je iznenadio s nekoliko poziva, odnosno ne poziva.

Del Bosque odlučio je ne uputiti poziv Juanu Mati, Fernandu Torresu i Diegu Costi. Sva trojica bili su standardni igrači reprezentacije proteklih nekoliko godina.

"Jako me boli, no konkurencija je velika i jednostavno moram staviti svoje osjećaje po strani...", napisao je izbornik.

Brazilac Diego Costa uzeo je španjolskog državljanstvo 2013. godine kako bi mogao predstavljati svoju 'drugu domovinu', međutim katastrofalna sezona u Chelseaju, puna incidenata, ostavit će ga u Španjolskoj.

U velikoj anketi (preko 70 tisuća čitatelja Marce) ljudi su izrazili želju da izbornik ne pozove Costu. Ovaj ih je poslušao i povukao taj potez.

Izostanak poziva Fernandu Torresu možda najviše iznenađuje, pogotovo ako znamo da je na širem popisu krilni napadač Real Madrida Lucas Vazquez. Torres je ove sezone zabio 11 pogodaka, a Vazquez tek četiri. 'El nino' nije više mlad, ali bi svejedno bio veći džoker s klupe od 24-godišnjeg Vazqueza.

Mata nema sezonu iz snova, ali je svejedno nastupio u svih 37 utakmica Uniteda u Premierligi, te je upisao po šest pogodaka i asistencija. 

U sklopu priprema za EURO Španjolci će odigrati tri prijateljske utakmice: protiv BiH u Švicarskoj 29. svibnja, protiv Južne Koreje u Salzburgu 1. lipnja te protiv Gruzije u madridskom predgrađu Getafe 7. lipnja. Konačni popis od 23 igrača Del Bosque će objaviti 31. svibnja.

U međuvremenu će biti odigrano finale španjolskog kupa između Barcelone i Seville, finale Europske lige između Seville i Liverpoola te finale Lige prvaka u kojem se sastaju Real Madrid i Atletico Madrid, a u tim dvobojima će zaigrati mnogi kandidati za šapnjolski dres.

Hrvatska i Španjolska odigrat će posljednji susret u skupini D, koji je na rasporedu 21. lipnja u Bordeauxu.

Širi popis reprezentacije Španjolske

VRATARI: David de Gea (Manchester United), Iker Casillas (Real Madrid), Sergio Rico (Sevilla)

BRANIČI: Gerard Pique, Marc Bartra, Jordi Alba (Barcelona), Sergio Ramos, Dani Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Mikel San Jose (Athletic Bilbao)

VEZNI IGRAČI: Andres Iniesta, Sergio Busquets (Barcelona), Bruno (Villarreal), Cesc Fabregas (Chelsea), Koke, Saul (Atletico Madrid), Isco (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Munchen), David Silva (Manchester City)

NAPADAČI: Pedro (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Nolito (Celta Vigo), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Lucas Vazquez (Real Madrid)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider