Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uf, kakav stroj!

UEFA objavila idealnih 11 Eura svih vremena: Kandidirao i Hrvat

Tri dana uoči početka Europskog prvenstva UEFA je objavila rezultate istraživanja idealne momčadi Eura svih vremena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon više od tri mjeseca glasovanja i više od 3.5 milijuna anketiranih nogometnih zaljubljenika, Europska nogometna organizacija (UEFA) objavila je najbolju momčad Eura svih vremena - All-time EURO 11.

Nažalost nijedan hrvatski nogometaš nije se uspio ugurati u idealnih 11, no imali smo jednog kandidata. Bio je to Davor Šuker, aktualni predjsednik HNS-a, koji je zadovoljio dva tražena kriterija (od četiri) da bi se uopće našao na listi kandidata. Potpisnik je legendarnog poteza, lob Petera Schmeichela 1996. godine, i izabran je u najbolju momčad turnira 1996. godine u Engleskoj.

Legendarnih11

No, tri mjesta u napadu pripala su Thierryju Henryju, Marcu van Bastenu i Cristianu Ronaldu. Vezni red s trojicom nogometaša predvode Andres Iniesta, Andrea Pirlo i Zinedine Zidane. Četvorka u obrani je Paolo Maldini, Franz Beckenbauer, Carles Puyol i Philipp Lahm. Na vratima je i dan danas neuništivi Gianluigi Buffon.

Recimo da je Zidane dobio najveći broj glasova (255 694), a jedini drugi nogometaš koji je prebacio granicu od 200 tisuća glasova bio je Paolo Maldini (240 409). Nažalost UEFA nije objavila rezultate svih igrača u anketi, pa stoga ne možemo znati koliko je Šukeru pobjeglo mjesto u idealnoj momčadi Eura svih vremena.

 

Golmanija
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider