Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbudljiva utakmica

Ibra asistencijom spasio Šveđane poraza od odličnih Iraca

U utakmici 1. kola skupine E nogometnog Eura u ponedjeljak su Irska i Švedska na stadionu Stade de France odigrali 1-1...

Irska je povela u 48. minuti pogotkom Wesa Hoolahana, a Švedska je do izjedanačenja došla u 71. minuti. Zlatan Ibrahimović se u kaznenom prostoru sjurio do korner-linije i oštro je ubacio pred vrata Irske, a branič Ciaran Clark glavom je pogodio vlastitu mrežu.

Golove s utakmice Irske i Švedske možete pogledati OVDJE.

Nogometaši Irske bili su znatno bolji u prvom poluvremnu, stvorili su nekoliko prigoda, ali najbolje su imali u 15. i 32. minuti.

U 15. minuti Brady je izveo korner, Clark je glavom proslijedio na drugu vratnicu, a O'Shea je za par centimetara bio prekratak i nije uspio loptu ubaciti u mrežu. Treba istaknuti i pokušaj Hendricka, koji je u 32. minuti pogodio vratnicu.

I u drugo poluvrijeme Irci su krenuli s jednakom ambicijom, pa im se je već u 48. minuti to isplatilo. Seamus Coleman se probio po desnoj strani i odlično je ubacio za Wesa Hoolahana, koji poluvolejom pogađa za vodstvo Irske 1-0.

Švedska je i nakon primljenog gola djelovala jalovo, kao da je čekala da magični Zlatan Ibrahimovićizvede neku čaroliju. I dočekali su je u 71. minuti. Ibro se u kaznenom prostoru sjurio do korner-linije i oštro je ubacio pred vrata Irske, a branič Ciaran Clark glavom je pogodio vlastitu mrežu.

Raspored, rezultati i tablice

I tako je Švedska bez ijednog udarca u okvir vrata došla do pogotka i vrijednog remija.

IRSKA: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Brady - McCarthy (85. McGeady), Whelan, Hendrick - Hoolahan (78. Keane) - Walters (64. McClean), Long.

ŠVEDSKA: Isaksson - Lustig (45. Johansson), Lindeloef, Granqvist, Olsson - Larsson, Lewicki (86. Ekdal), Kallstrom, Forsberg - Berg (59. Guidetti), Ibrahimović.

STRIJELCI: 1-0 Wes Hoolahan (48), 1-1 Ciaran Clark (71-ag).

SUDAC: Milorad Mažić (Srbija)

STADION: Stade de France

GLEDATELJA: 80.000

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider