Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne prestaju divljati

VIDEO Nova tučnjava u Lilleu: Ruski huligani napravili 'sačekušu' Englezima

Ruski huligani nastavljaju sa svojim 'aktivnostima' i u Lilleu, gdje njihova reprezentacija igra iduću utakmicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupina ruskih huligana u Lilleu je napala Engleze i Velšane koji su u centru grada zajedno čekali utakmice svojih reprezentacija. Nažalost, ni noć u Lilleu uoči utakmice Rusije i Slovačke nije mogla proći bez incidenata. Iako ne na istoj razini kao sukobi koje smo vidjeli na ulicama Marseillea, mala skupina ruskih i engleskih navijača bila je uključena u tučnjavu ispred jednog puba u utorak navečer.

Ruski huligani dočekali su skupinu Engleza koja je izlazila iz puba te ih odmah napali. Za razliku od prethodnih sukoba, ovaj put nisu upotrebljavali stolice i boce. Srećom, policija je brzo reagirala i razdvojila zaraćene strane, ali po snimkama se vidi kako se nije trudila nikoga uhapsiti.

Podsjećamo, Engleska i Wales igraju međusobno u četvrtak u Lensu, a ove srijede Rusija se u Lilleu sastaje sa Slovačkom. Ta dva grada udaljena su svega 30-ak kilometara, a zbog većih smještajnih kapaciteta brojni Englezi se nalaze u Lilleu što su Rusi iskoristili i ponovno napali Engleze.

Baš kao i u Marseilleu, gdje je kaos trajao tri dana, u Lilleu su tijekom dana u prvom planu bili dobro organizirani huligani iz Rusije. Nakon što policija nije uspjela uhvatiti niti jednog Rusa na jugu Francuske, očito su huliganima narasla krila te su izveli novi napad na navijače s Otoka. Ovaj put je kratko trajalo jer policija je brzo reagirala.

Ruse u svojim naumima očito nije zaustavila niti UEFA-ina prijetnja diskvalifikacijom njihovoj reprezentaciji. Iako se to odnosi samo na nerede na stadionu.

Francuska policija u utorak je u Nici uhitila 43 ruska navijača: "Imamo jasne naznake kako su neki od uhićenih ruskih navijača sudjelovali u neprihvatljivom nasilju u Marseilleu", rekao je šef policije u Nici Adolphe Colrat.

Inače, lokalne vlasti Lilleu i Lensu odlučile su zabraniti točenje alkohola od utorka do petka kako bi umanjile izglede za ponavljanje nereda iz Marseillea.

Šef policije u Lilleu izjavio je kako će točenje i prodaja alkohola u tom gradu biti na snazi od utorka navečer do petka ujutro, dok je njegov kolega iz Lensa najavio zabranu prodaje alkohola od srijede u 6 ujutro do petka u 6 ujutro i to u trgovinama te benzinskim postajama koje se nalaze između Lensa i Lillea.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider