Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispao si - odlazi

Tako se preuzima odgovornost: Engleski izbornik je shvatio i sam otišao - odmah

Nakon šokantnog poraza u osmini finala, Engleska više nema izbornika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Islanda i ispadanja s europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, izbornik engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson odmah je u ponedjeljak navečer podnio ostavku obrazloživši da je vrijeme da netko drugi preuzme momčad.

"Vrijeme je da netko drugi napravi napredak s ovom talentiranom i uspjeha gladnom momčadi", rekao je Hodgson na konferenciji za novinare nakon utakmice u kojoj je Island pobijedio 2:1 i prometnuo se u najveće iznenađenje europskog nogometnog prvenstva.

Tako se to radi tamo gdje je ispadanje u osmini finala Eura s 24 reprezentacije - neuspjeh. Naročito ako znamo kako skupe zvijezde stanuju u toj svlačionici. Zvuči poznato? Engleski mediji nisu imali milosti prema svom izborniku, jer s takvom momčadi ispasti od Islanda nema veze sa srećom već s nečijim lošim radom. Ali to je Engleska...

Na klupi engleske reprezentacije Roy Hodgson je od 2012., i od tada nije ostvario niti jedan uspjeh na velikim natjecanjima. Engleska reprezentacija s njim na čelu u to je vrijeme upisala samo tri pobjede na ukupno 11 utakmica na dva europska i jednom svjetskom nogometnom prvenstvu.

Hodgson je rođen u Londonu 1947. Bio je trenerom mnogih poznatih momčadi, milanskog Intera, Blackburn Roversa, Liverpoola i Udinesea. Bio je i trener švicarske reprezentacije.
 

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider