Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko slavlje

Irska u dramatičnoj završnici slomila Italiju za osminu finala!

U utakmici 3. kola skupine E nogometnog Eura u srijedu je u Lilleu Irska pobijedila Italiju sa 1-0 golom Robbieja Bradyja u 85. minuti, čime su Irci izborili osminu finala gdje ih čekaju Francuzi.

Italija je u utakmicu ušla bez ambicija jer je osigurala prvo mjesto u skupini i znala je da u osmini finala za pet dana igra protiv Španjolske, dok je Irskoj igrala samo pobjeda da bi imala šanse za plasman u nokaut fazu.

Pogodak irske za pobjedu možete vidjeti OVDJE.

U nezanimljivom prvom poluvremenu jedinu gol-šansu imali su Irci u 21. minuti. Nakon kornera Daryl Murphy glavom gađa pod samu gredu, ali vratar Salvatore Sirigu brani.

Vrijedi još spomenuti situaciju iz 44. minute kada su Irci tražili penal. Bernardeschi je oborio Jamesa McCleana u kaznenom prostoru, ali rumunjski sudac Haţegan ostao je nijem.

I u nastavku su Irci pokazivali više inicijative, ali sve je to bilo jalovo i bez prave ideje. Dapače, do same završnice jedine opasne situacije kreirali su Talijani.

Prvo je u 53. minuti volej Zaze sa 14 metara završio preko gola, a u 77. Insigne nakon solo prodora sa 18 metara pogađa vratnicu.

I onda u samoj završnici utakmice dvije stopostotne šanse za Irce. U 84. minuti Hoolahanov udarac sa 10 metara brani talijanski vratar, ali minutu kasnije Hoolahan upućuje odličan centašut u kazneni prostor, a Robbie Brady u trku pogađa glavom za pobjedu 1-0 i plasman u osminu finala.

ITALIJA: Sirigu - Barzagli, Bonucci, Ogbonna - Bernardeschi (60. Darmian), Sturaro, Motta, Florenzi, De Sciglio (82. El Shaarawy) - Zaza, Immobile (74. Insigne).

IRSKA: Randolph - Coleman, Duffy, Keogh, Ward - Hendrick, McClean, McCarthy (77. Hoolahan), Brady - Long (90. Quinn), Murphy (70. McGeady).

ITALIJA - IRSKA 0:1

STRIJELCI: 0-1 Robbie Brady (85).

SUDAC: Ovidiu Haţegan (Rumunjska)

STADION: Pierre Mauroy

GLEDATELJA: 46.000

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
 
Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider