Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakularno

VIDEO Velebna zdanja: Pogledajte gdje će boraviti i igrati Hrvatska

Ono što je slavnoj brončanoj generaciji bio Vittel, to je ovoj generaciji Deauville u Normandiji na francuskoj obali kanala La Manche. Tu će igrači boraviti u luksuznom hotelu s bazenom, teretanom i terenima za golf i tenis...

Deauville je mjesto u Normandiji na obali Atlantskog oceana, te se smatra jednim od najljepših ljetovališta u čitavoj Francuskoj. S obzirom na blizinu glavnom francuskom gradu Parizu, od 19. stoljeća postao je popularnim odredištem bogatijih Parižana.

Prva utakmica igra se u nedjelju 12. lipnja. Mjesto radnje je Pariz, Park prinčeva, a protivnik Turska. Prvi Park prinčeva izgrađen je još davne 1897., a od tada je dva puta građen potpuno novi stadion na istom mjestu. Ovo zdanje datira iz 1972. I od tada nije bilo velikih rekonstrukcija. Stadion je dodatno ušminkan za ovo Europsko prvenstvo i prima 45 tisuća ljudi, a upravo je ovdje Hrvatska 1998. pobijedila Nizozemsku i osvojila svjetsku broncu.

Pet dana kasnije igra se druga utakmica protiv Češke. Igra se u Saint-Etienneu na stadionu Geoffroy-Guichard ili Zeleni pakao. Stadion je dobio ime po vlasniku zemljišta na kojem je izgrađen. A izgrađen je također davno, 1931. godine i primao je manje od dvije tisuće ljudi. Od tada je bilo mnogo rekonstrukcija, a posljednja je bila 2015. kada je kapacitet stadiona narastao na 42 tisuće sjedećih mjesta.

Tada na red dolazi posljednja utakmica u skupini, u utorak 21. lipnja protiv Španjolske. Derbi skupine igra se u Bordeauxu na potpuno novom stadionu, jednom od četiri stadiona izgrađena za ovo Europsko prvenstvo. Također prima 42 tisuće ljudi. Izgrađen je prije ravno godinu dana i službeno ime mu je Matmut Atlantique, a neslužbeno ga jednostavno zovu novi stadion Bordeauxa.

Što će biti nakon toga, nitko ne zna. Kombinacije su praktički beskonačne, ovisi o osvajanju prvog, drugog ili trećeg mjesta i o raspletu ostalih skupina. Osima na ova tri stadiona, igra se na još njih sedam diljem zemlje, od Lillea i Lensa na sjeveru pa do Marseillea na jugu. Finale se igra, naravno, na velikom nacionalnom stadionu u pariškom predgrađu Saint-Denis pred 80 tisuća gledatelja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider