Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rapsodija u Toulouseu

Furiozna Belgija razbila Mađarsku: Protiv Walesa za polufinale

Evidentna razlika u klasi pretočena je u četiri pogotka za uvjerljivi trijumf Belgijanaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju osmine finala Europskog prvenstva u Francuskoj Belgija je s uvjerljivih 4:0 svladala Mađarsku i izborila četvrtfinalni ogled s Walesom.

Strijelci su za Belgijance bili Toby Alderweireld (10), Michi Batshuayi (78), Eden Hazard (80) i Yannick Carrasco (90+1).

Belgijanci su teže od očekivanoga prošli Mađare, iako su postigli uvjerljivu pobjedu, no ona je stigla tek u samoj završnici susreta, u 78. minuti kada su Belgijanci postigli drugi gol, a potom su se mađarska obrana i ambicije raspale.

Peh za Mađare uoči utakmice

Mađari su imali i dosta nesreće jer im se na zagrijavanju netom prije početka susreta ozlijedio glavni playmaker Laszlo Kleinheisler, ali su u većem dijelu susreta pružili dostojni otpor favoriziranim Belgijancima.

Belgijanci su poveli vrlo rano, već u 10. minuti De Bruyne je iz slobodnog udarca iskosa pronašao braniča Alderweirelda koji glavom pogađa mađarsku mrežu.

U 35. minuti mađarski vratar Kiraly, koji obara rekorde kao najstariji igrač u povijesti EURA, uz pomoć grede brani odličan slobodni udarac De Bruynea, a u 40. minuti zaprijetili su po prvi puta i Mađari opasnim udarcem Lovrencsicsa koji je završio tik iznad grede. U 45. minuti Kiraly se ponovno istaknuo obranom Mertensova udarca iz blizine.

I u drugom dijelu Belgijanci su nizali šanse, ali bez realizacije, dok su Mađari bivali sve opasniji. U 68. minuti udarac Juhasza je prošao tik pored vratnice belgijskoga gola, da bi u 78. minuti pričuva Batshuayi, koji je ušao u igru dvije minute ranije, zabio za 2:0, a dvije minute kasnije Hazard je iz solo-prodora postiže i treći gol. Pobjedu je potvrdio također igrač s klupe Carrasco u sudačkoj nadoknadi.

Raspored, rezultati i tablice

BELGIJA - MAĐARSKA 4:0

Strijelci: 1:0 Alderweireld (10), 2:0 Batshuayi (78), 3:0 Hazard (80), 4:0 Carrasco (90+1)

Pred 30.000 gledatelja na stadionu Municipal sudio je Milorad Mažić.

BELGIJA: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Nainggolan - Carrasco (Carrasco, 70), De Bruyne, Hazard (Fellaini, 81)- Lukaku (Batshuayi, 76)

MAĐARSKA: Kiraly - Lang, Juhasz (Bode, 81), Guzmics, Kadar - Lovrencsics, Gera (Elek, 46), Pinter (Nikolić, 75), Nagy, Dzsudzsak - Szalai

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider