Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sretno VaTRENI!

Modrić i Rakitić: 'Jedva čekamo da se smirimo, osjeti se onaj osjećaj u želucu'

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo u Francusku.

Hrvatski nogometaši jutros su otputovali u Francusku otkud se već javio novinar GOL.hr-a Ivica Medo sa svojom prvom francuskom pričom. U zemlji gdje se pisao najveći uspjeh hrvatskog nogometa naše nogometaše očekuje nova prilika da okrune svoje sjajne karijere nekim većim reprezentativnim uspjehom.

Mnogi od njih na vrhuncu su svojih karijera, ponovno su dizali trofeje u dresu Barcelone, Reala, Juventusa i nekako se navijači opet nadaju kako bi se na ovom Euru moglo dogoditi nešto veliko.

''S obzirom da su naši igrači imali dobru sezonu u svojim klubovima, imamo na okupu sve najbolje što Hrvatska ima. Odlazimo s puno samopouzdanja i želimo da se Lijepa naša čuje što češće. Imali smo odlične uvjete i u Međimurju i istri, igrači su se osjećali komotno, odradili smo kompletan program'', rekao je izbornik Ante Čačić u zračnoj luci Pleso.

Naš prvi protivnik Turska svima je na pameti.

''Gledao sam Tursku dva puta, oba puta su pobijedili činjenica je da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji, igraju s puno strasti, na granici fanatizma, ali Hrvatska se može nositi sa svima i nemamo straha'', poručio je Čačić koji je na pitanje što je za njega uspjeh, odgovorio:

''Bio bi veliki neuspjeh kad ne bi uspjeli apsolvirati ovu respektabilnu skupinu.''

Golmanija

Luka Modrić se s Mateom Kovačićem posljednji priključio reprezentaciji. Zbog osvajanja Lige prvaka stigao je tek uoči utakmice sa San Marinom prošle subote.

''Iskreno jedva čekamo da dođemo, da se smirimo i da smo na jednom mjestu kako bi se mogli maksimalno fokusirati za ono što nas čeka. Atmosfera je dobra, raspoloženje je dobro i vjerujem da će se tako se i nastaviti.''

Jeste li razgovarali s izbornikom Čačićem o Turskoj koja je igrača u Ljubljani protiv Slovenije?

''Nismo još razgovarali jer je bilo puno popratnih sadržaja pa nije bilo vremena. Ima još pet dana do utakmice pa ćemo se u Francuskoj više posvetiti njima.''

Na pitanje brinu li ga terorističke prijetnje, Luka je odgovorio:

''Ne razgovaramo o tome, fokusirani smo na nogomet, vjerujem da će sigurnost biti na najvećem mogućem nivou.''

Kako će Hrvatska otvoriti Euro protiv Turske?

Ukupno glasova:

Ivan Rakitić, osvajač dvostruke krune s Barcelonom drugu godinu zaredom, vrlo je optimističan.

''Mislim da smo jako dobro radili ovih dana, bilo je dobrih treninga tako da idemo s jako puno samopouzdanja. Borimo se za sebe, za sve nas, idemo braniti naše boje i dat ćemo sve od sebe te sam uvjeren kako možemo stići do pravog rezultata. Osjeti se polako taj osjećaj u želucu, jedva čekamo te utakmice.''

Prvo Turska, a onda bitka za prolazak dalje.

''Pripremit će se do zadnjeg detalja jer čeka nas teška utakmica. Ne bih previše gledao unaprijed, prvo da prođemo skupinu da dobro otvorimo turnir, možemo sve iznenaditi jer smo neugodna ekipa'', zaključio je Rakitić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider