Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ključno je...

Evo tko čeka Hrvatsku ukoliko budemo prvi, drugi ili treći

Nakon promjene formata Eura nije više jedino bitno proći skupinu i reći 'dalje je sve moguće'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči početka Europskog prvenstva u Francuskoj puno smo puta znali čuti izjavu: 'bitno je proći skupinu'. To bi vrijedilo i dalje da nije došlo do promjene formata natjecanja. Umjesto 16 sada su na Euru 24 reprezentacije, što znači da imamo dodatnu fazu natjecanja - osminu finala.

Iz skupina (njih 6) u osminu finala prolazi 16 od 24 reprezentacije. U osminu finala odlaze pobjednici skupina, drugoplasirane reprezentacije i četiri najbolja trećeplasirana. Cilj 'vatrenih' ne treba stoga biti samo prolaz skupine, nego što bolji plasman u skupini.

Ako budemo prvi u skupini igrat ćemo s najboljom trećeplasiranom reprezentacijom iz skupina B, E ili F. Gledajući rezultate prvog kola igrali bi s Rusijom, Portugalom ili Švedskom. Ukoliko budemo drugi ići ćemo sigurno na pobjednika skupine, točnije skupine E - trenutno Italiju.

Budemo li treći, što je jako malo vjerojatno s obzirom na pobjedu protiv Turske, put nam se dodatno otežava. Igrali bi tada protiv pobjednika skupine A ili B, a to znači domaćin Francuska ili vjerojatno Engleska.

Bez obzira na to što neki stručnjaci tvrde da ovaj sustav nije najpravedniji, posljednje dvije utakmice treba shvatiti kao kvalifikacije za nokaut fazu.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider