Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'svi zaslužuju ići'

Badelj i Pjaca obećali daleko bolju Hrvatsku na Euru: 'Bit ćemo svježiji'

Izbornik Ante Čačić danas će odrediti koja 23 nogometaša putu na Euro u Francusku...

Hrvatski reprezentativci jutros su odradili novi trening u Rovinju u sklopu druge faze priprema za Europsko prvenstvo koje za 10 dana počinje u Francuskoj. Danas će četvorici nogometaša izbornik Ante Čačić 'slomiti srce' i poručiti im da nisu putnici za Euro. Milan Badelj i Marko Pjaca ne moraju brinuti da su među njima jer barem jedan od njih sigurno biti među 11 na prvoj utakmici protiv Turske, koja je na rasporedu 12. lipnja.

"Prvi dojmovi su sjajni, jako smo zadovoljni s uvjetima isto kao što smo bili i u Sv. Martinu na Muri. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu, bez ozljeda do kraja priprema za Europsko prvenstvo. Činjenica je da imamo izrazito kvalitetne igrače u veznom redu na koje možemo biti ponosni, ali i druge su nam pozicije pokrivene igračima visoke kvalitete", kaže Badelj koji smatra da su svi zaslužili otići u Francusku.

"To je jako nezahvalno, izborniku je možda i najteže kada dođe taj dan. Ovoga puta čak i posebno teško jer mi se čini da svi koji su bili pozvani na pripreme zaslužuju i otići u Francusku. Sjećam se proteklih priprema za velika natjecanja, poznat mi je taj osjećaj jer svaki trening i svaku pogrešku igrač gleda kao potencijalno odlučujuću. Pritisak je velik", pojasnio je Badelj.

Legendarnih11

Vezni igrač Fiorentine izdvojio je jedno ime za pariški sraz s Turcima 12. lipnja, u prvoj hrvatskoj utakmici grupne faze:

"Igrao sam s Calhanogluom u Njemačkoj, fenomenalan je mladi igrač, a o njemu se već apsolutno sve zna. Ne samo zbog slobodnih udaraca, nego zbog igre u oba smjera i moramo ga dobro paziti".

Marko Pjaca zaradio je težu ozljedu ključne kosti početkom proljetnog dijela sezone i njegov odlazak na Euro bio je vrlo upitan. No uspio se oporaviti i sada je u potpunosti spreman ne samo putovati nego i startati od prve minute.

"Još smo u fazi priprema. Poslije će sve još bolje izgledati jer ćemo biti svježiji. Zasad sve ide po planu. Igra protiv Moldavije nije bila loša, jedino smo podbacili u realizaciji. Trebali smo zabiti više", prokomentirao je nogometaš zagrebačkog Dinama koji ne mora brinuti za svoju 'vizu' za Francusku.

"Nažalost, trojica moraju otpasti premda bi nam svima bilo drago da baš svi mogu i ostati, svi su zaslužili biti ovdje na pripremama i otići na EP. No, pravila su jasna", kaže Pjaca.

Prva utakmica u Francuskoj bit će okršaj s Turcima u Parizu.

"Turska je vrlo težak protivnik, a to nam je vrlo važna utakmica. Naime, uvijek je važno otvoriti natjecanje s pobjedom, tada je sve lakše. Ipak, morat ćemo se pošteno namučiti da bismo ih svladali".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider