Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko razočaranje

Šok za Njemačku: S popisa za Euro otpao ponajbolji igrač, i to na rođendan!

Joachim Löw jako je iznenadio nogometnu javnost, ne samo u Njemačkoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački izbornik Joachim Löw objavio je u utorak konačni popis za Europsko prvenstvo koje se od 10. lipnja do 10. srpnja održava u Francuskoj, a s njega je zbog ozljede izostavljen Marco Reus.

Krilni igrač Borussia Dortmunda Reus, koji je propustio i Svjetsko prvenstvo 2014. zbog ozljede, mučio bi se tijekom Eura, objasnio je svoju odluku Löw koji je s konačnog popisa izostavio i 20-godišnjeg veznjaka Juliana Brandta kao i igrače Bayer Leverkusena Karima Bellarabija i Sebastiana Rudyja. 

''Reus jedino može trčati pravocrtno. To je veliko razočaranje za sve nas'', rekao je njemački izbornik, koji je Reusa izostavio s popisa baš na njegov 27. rođendan.

Primjera radi, engleski izbornik Roy Hodgson vjerojatno će u Francusku voditi nepotpuno oporavljene Jacka Wilsherea i Jordana Hendersona.

Nijemci, koji će pokušati osvojiti svoj četvrti naslov europskog prvaka i prvi nakon 1996. godine, su u skupini C s Poljskom, Ukrajinom i Sjevernom Irskom. Njemačka je u nedjelju odigrala prijateljsku utakmicu protiv Slovačke koja je slavila 3-1, a ovaj tjedan je očekuje prijateljski ogled protiv Mađarske.

Popis njemačke reprezentacije za Euro u Francuskoj:

Vratari: Manuel Neuer (Bayern Munich), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Obrana: Jerome Boateng (Bayern Munich), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (Cologne), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rüdiger (Roma)

Vezni red: Julian Draxler (VfL Wolfsburg), Sami Khedira (Juventus), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern Munich), Mesut Özil (Arsenal), Lukas Podolski (Galatasaray), Andre Schürrle (VfL Wolfsburg), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Julian Weigl (Borussia Dortmund)

Napad: Mario Gomez (Bešiktaš), Mario Götze (Bayern Munich), Leroy Sane (Schalke 04)

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider