Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'samo to nedostaje'

Hrabri Modrić poručio: 'Došli smo po naslov prvaka Europe'

Najbolji hrvatski nogometaš još će se jednom na velikom natjecanju ogledati protiv reprezentacije Španjolske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni nogometaš hrvatske reprezentacije i Real Madrida, Luka Modrić (30), rekao je u razgovoru za španjolske sportske novine Marca kako je on sličan nekadašnjem kapetanu Zvonimiru Bobanu, te da mu u karijeri nedostaje trofej s Hrvatskom i naslov pobjednika španjolske lige.

"Od one generacije iz Francuske '98, rekao bih da sam najsličniji Zvonimiru Bobanu. Bio je moj idol, nosio dres s brojem 10, ali i zbog toga kakva je osoba bio i kako je igrao te zbog svega što znači za Hrvatsku. Mislim da sam mu jako sličan. Zbog razmišljanja i mentaliteta", izjavio je Modrić.

Nije htio usporediti sadašnju hrvatsku reprezentaciju s onom koja je 1998. godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

"Ne volim uspoređivati. Oni su ostvarili povijesni rezultat za Hrvatsku, da barem mi to možemo ponoviti", rekao je dodavši kako je to prvenstvo pratio u Zadru s prijateljima i obitelji te da je ono bilo važno za prepoznavanje Hrvatske u svijetu.

"Kada obučem hrvatski dres osjećam ponos. Zbog svega što se dogodilo, zbog naše povijesti", istaknuo je.

Raspored, rezultati i tablice

Sjetio se prošlog Eura i Španjolaca

Modrić je na posljednjem Europskom prvenstvu 2012. u Poljskoj i Ukrajini igrao protiv Španjolske u posljednjoj utakmici u skupini u kojoj su bile još Italija i Irska. Hrvatska je izgubila s 1-0 od Španjolske primivši gol u 88. minuti nakon čega je završila prvenstvo, a Španjolska kasnije postala prvak.

"Rezultat nije bio dobar no odigrali smo dobru utakmicu, imali smo prilike ali nismo zabili. Dobro se sjećam te utakmice. To je bila najteža utakmica za Španjolsku, kasnijeg prvaka. U finalu je igrala protiv Italije, još jedne momčadi iz naše grupe. Nedostajalo nam je sreće", rekao je Modrić.

Tada je nabacio loptu s desne strane nakon čega je Ivan Rakitić pucao glavom no udarac je obranio španjolski vratar Iker Casillas.

"Bila je to dobra akcija s Rakitićem no Iker je odlično obranio... No sve je to prošlost, trebamo izvući neke stvari kako bi se pripremili za ovu utakmicu pred nama", napomenuo je.

Ivica Medo

Hrvatska i Španjolska će prema rasporedu Eura odrigrati posljednju utakmicu skupine D u Bordeauxu 21. lipnja.

"Opet protiv Španjolske. Grupa je jako teška. Turska je naš prvi protivnik i s njima imamo prošlost. Kasnije Češka i za kraj Španjolska. Ključna je prva utakmica. Pobijedimo li bit će nam lakše kasnije", rekao je Modrić.

Do Španjolske osigurati prolaz

Osim njega u španjolskoj ligi igraju Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid) i Duje Čop (Malaga).

"To je dobro i može nam malo pomoći što poznajemo španjolske reprezentativce. Igrati u Španjolskoj znači puno jer je to izuzetno zahtjevna liga, a posebno igraš li za Real Madrid ili poput Ivana u Barceloni. Svaka utakmica je naporna jer je liga vrlo snažna pa igrači napreduju", izjavio je hrvatski vezni igrač koji je u Real Madrid došao 2012. iz londonskog Tottenhama.

"Nadam se da ćemo do utakmice sa Španjolskom osigurati prolaz u iduću fazu jer je to jedna od najboljih reprezentacija na svijetu pa će biti teško", istaknuo je.

Smatra da Španjolska i Hrvatska imaju puno zajedničkog kada je riječ o stilu igre.

"Menatalitet držanja lopte u nogama, igranja, pokušaj pobjede zahvaljujući posjedu lopte. U tome smo slični. Volimo igrati i natjecati se".

Legendarnih11

'Boli kad gubim s Hrvatskom'

Napomenuo je kako ga posebno boli kada gubi s Hrvatskom te da su igrači plakali nakon poraza na jedanaesterce protiv Turske u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008.

"Teško je reći do kuda sada možemo doći no naš prvi cilj je proći skupinu. Ne prođemo li ju bit će to neuspjeh. Kada vidiš kakvu momčad imamo, uz svo poštovanje prema Turskoj, Španjolskoj i Češkoj, moramo napraviti taj prvi korak", rekao je.

Smatra kako Hrvatska može postati prvak Europe.

"Svaka reprezentacija kada dođe na prvenstvu želi postati pobjednik. Nitko ne kaže 'idemo igrati pa ćemo vidjeti što će biti'. Svi žele pobijediti. Mislim da je moguće postati prvak, razmišljati drugačije ne bi bilo normalno. Ako ne razmšljaš tako ne dođeš daleko".

Za njega je kolektiv najjača osobina Hrvatske te je napomenuo da je tako bilo oduvijek od prvog nastupa u Engleskoj 1996. godine.

"Uvijek smo imali snažan kolektiv. Za nešto više od trećeg mjesta na svijetu u Francuskoj nedostajalo nam je sreće", rekao je Modrić. Nakon što je ove sezone drugi put osvojio Ligu prvaka rekao je kako mu u karijeri nedostaje uspjeh s Hrvatskom.

"Osvojiti ili napraviti nešto veliko s Hrvatskom...i osvojiti španjolsko prvenstvo. To je to, sve ostalo sam već osvojio s Real Madridom. To mi još nedostaje", zaključio je.

Golmanija
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider