Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi protivnik Hrvatske

Slovenska legenda otkrila slabosti Turske koje bi Čačić trebao iskoristiti

Nakon Crnogoraca, Turcima će Hrvate glumiti i – Slovenci. Poprilično jaka provjera turske reprezentacije sedam dana uoči sraza s Vatrenima u Parizu odigrat će se u sportskom centru Stožice u Ljubljani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naravno da je turski izbornik Fatih Terim previše lukav i iskusan da bi danas Čačiću na dlanu servirao sve čime raspolaže, ali nešto će ipak pokazati. I neće mu biti svejedno otići na Euro s još jednim porazom (nedavno je poražen od Engleza), k tome još od 61. reprezentacije s Fifine ljestvice, Crne Gore.

''Turci su tehnički vrlo dobri, agresivni, ali i oni pokazuju određene slabosti. U jednom trenutku oni gube disciplinu na terenu, posebno u fazi obrane i osobito kad se osjećaju superiorno, kao što bi to mogao biti slučaj kod nas'', naglasio je slovenski izbornik Srečko Katanec i dodao:

''Mi smo u Švedskoj bili razigrani i agresivni i, ako budemo takvi i danas, bit ću zadovoljan. Prijateljske utakmice služe da se vidi nešto novo, a Turci su respektabilan suparnik. Bit će teško protiv njih.''

Za Slovence ni ovom zgodom neće braniti sjajni vratar Atletica Jan Oblak. Izbornik, koji ga doživljava kao najboljega vratara svijeta, kaže kako je Oblak preumoran pa će priliku dobiti Vid Belec, golman talijanskog Carpija.

Inače, Turci nakon ispita u Ljubljani putuju u svoju francusku bazu, najjužniji grad ponuđen sudionicima Eura, Saint-Cyr-sur-Mer, gradić na Azurnoj obali od 12.000 stanovnika, na sasvim suprotnoj strani Francuske od mjesta u kojem je hrvatski kamp. Zanimljivo, temperatura zraka u turskoj bazi jučer je bila 24 stupnja Celzijeva, a u našemu Deauvilleu u Normandiji samo 16 stupnjeva Celzijevih.

Podsjetimo, utakmica Hrvatska – Turska igra se 12. lipnja u Parizu, u 15 sati. Subotnja temperatura u glavom gradu bila je identična onoj u Deauvilleu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider