Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tamo gdje mu je i mjesto

VIDEO Jedan od najvećih hrvatskih talenata: 'Pisalo se svašta, i kraj karijere'

Prije nešto više od pola godine, proširila se priča kako je upitna karijera jednog od naših najtalentiranijih nogometaša...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tin Jedvaj ima samo 20 godina i jedan je od najvećih hrvatskih talenata na pozicijama stopera i desnog beka. Ali otkad je iz Dinama otišao vani: najprije u Romu, pa u Bayer Leverkusen, prate ga ozljede.

U samo godinu dana, tri puta je ozlijedio bedreni mišić. Njemački liječnik tada je upozorio da moraju misliti na njegovu karijeru, pa se pročulo da mu je karijera upitna. Nije tako! Uz adekvatan medicinsko-trenažni tretman, sve bi trebalo biti u redu.

"Pisalo se svašta, i kraj karijere, ali to naravno nije dolazilo u obzir. Imao sam podršku svojih suigrača, obitelji i bližnjih. Tako da se zahvaljujem njima. I evo sad opet igram i ne mislim o tome", izjavio je hrvatski branič.

Jedvaj je iz Dinama otišao prije tri godine, nakon samo 13 odigranih utakmica. Prešao je u Romu, ali je za A-momčad odigrao samo dvije utakmice. A onda je u Bayeru u dvije godine skupio 47 utakmica. Danas je najvažnije da je iza njega savršena polusezona u vrhunskom klubu.

"Tamo imam super uvjete. Mlada smo ekipa. Igramo svake godine Ligu prvaka, u vrhu smo Bundeslige. Igram u kontinuitetu, tako da stvarno ne razmišljam o nikakvim odlascima", izjavio je Jedvaj.

U sasvim drugoj situaciji je njegov kolega na vratima: Lovre Kalinić. On bi tijekom priprema ili samog Eura trebao napokon realizirati transfer: iz Hajduka u inozemstvo!

"O tome trenutno ne razmišljam. Posvećen sam reprezentaciji. Tu sam na pripremama za Europsko prvenstvo, želim otići s Hrvatskom tamo, da napravimo što bolji rezultat. A što se tiče Hajduka, ja sam igrač Hajduka još uvijek. Sad nema nikakvih informacija, a kad bude, svi ćete biti obaviješteni", rekao je Kalinić.

Kalinić ima 26 godina, prvi vratar Hajduka je posljednje tri godine, i ukupno je branio 112 puta za splitske 'bijele'. U sjajnoj je formi, ali u reprezentaciji je u specifičnoj situaciji: koliko god bio dobar, u igru će samo u slučaju Subašićeve ozljede ili suspenzije.

"Imam tu čast i stvarno mi je drago. A što se tiče toga, mislim da je Subašić broj jedan. Na meni je da budem tu'', rezonirao je vratar Hajduka.

Priliku bi ipak trebao dobiti u dvije pripremne utakmice. Do prve, protiv Moldavije, ostala su još samo tri dana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider