Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte poredak

Iznenađenja na Euru 'potopila' i prognoze na GOLmaniji

Još svega sedam utakmica ostalo je do kraja Eura i naše GOLmanije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko prvenstvo u Francuskoj stiglo je do četvrtfinala. Nažalost, Hrvatska je nakon 120 minute bitke poražena od Portugala. Naši Vatreni su prema vašim prognozama u GOLmaniji bili veliki favoriti. Čak 88% vas je prognoziralo pobjedu protiv Portugala, dok je samo 4% smatralo da će Portugal pobijediti.

Zanimljive su bile i prognoze u utakmici u kojoj se dogodilo najveće iznenađenje, onoj između Engleske i Islanda. Tek nešto više od 4% vas je prognoziralo da će maleni Island šokirati Engleze, a točan rezultat od 1-2 je pogodilo 2% igrača GOLmanije. Najviše vas je prognoziralo sigurnu pobjedu Engleske od 2-0.

Nakon pobjede Hrvatske protiv Španjolske, prvaci Europe iz 2012. nisu uvjerljivo dobro kotirali uoči utakmice s Italijom, ali su ipak bili favoriti. Tako je barem smatralo 40% vas, dok je 22% davalo šanse Italiji za bilo kakvu pobjedu. Upravo to se i dogodilo, a točan rezultat je prognoziralo svega 1,5% nogometnih znalaca.

Najuvjerljiviji favorit u osmini finala je po vama bila Njemačka za koju je pobjedu protiv Slovačke prognoziralo čak 96% igrača.

Poredak uoči četvrtfinala

Najbolji igrači u osmini finala su Kosta Alić sa 68 bodova, Tomislav Dijaković sa 64 boda, Goran Vlajnić sa 63 te Mario Lukić, Fran Maravić, Ivan Salopek i Stipe Vuljan sa 62 boda.

U ukupnom poretku je na vrhu vrlo gusto. Vodeća trojka su trenutno Ivan Petrović sa 303 boda, Marija Novak sa 302 boda te Josip Jakšić sa 299 bodova. Recimo i to da je top 10 igrača ukupnog poretka unutar samo 10 bodova.

GOLmanija ide dalje, u četvrtfinale. Čekaju nas pomalo neočekivani parovi s neizvjesnim ishodima. Poljska – Portugal, Walles – Belgija, Francuska – Island i Njemačka – Italija.

Prognozirajte rezultate već sada i pokažite koliko stvarno znate o nogometu!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider