Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bilo je i baklji

Hrvatski i španjolski navijači zajedno se zabavljali u centru Bordeauxa

Nekoliko sati prije utakmice centar Bordeauxa okupirali su brojni hrvatski, ali i brojniji španjolski navijači...

Atmosfera je u centru Bordeauxa cijeli dan bila odlična, pjevalo se i skandiralo, nije bilo baš nikakvih problema. Procjenom od oka konstatirali smo da je hrvatskih navijača bilo više, ali Španjolska je puno bliže Bordeauxu od Hrvatske pa su Španjolci nagrnuli pred samu utakmicu.

Najveća vreva je bila na jednom od glavnih trgova Cours du Chapeau Rougeu i šetnici Sainte-Catherine, koja podsjeća na splitsku Marmontovu. 

'Shvaćamo zašto su navijači bijesni, ali pristup je diskutabilan'

Glavna tema među hrvatskim navijačima i dalje su neredi u Saint-Etienneu. Gotovo svi osuđuju navijačke izgrede, ali od skupine do skupine ipak se razlikuju razmišljanja.

"Shvaćamo zašto su navijači bijesni i protiv koga se bore, a to su glavešine HNS-a, no pristup je diskutabilan. O tome možemo razgovarati", kažu nam navijači iz Splita koje smo zatekli u jednom od restorana.

"Ljude iz HNS-a ne možemo smisliti, oni rade najveće probleme i opravdano je navijačko nezadovoljstvo, posebice među navijačima Hajduka, ali Hrvatska je iznad svega. Ipak ne podržavamo iskazivanje bunta na ovaj način kakav je bio u Saint-Etienneu", kazali su Splićani koji su se spremno fotografirali.

Ivica Medo

S druge strane, skupina Međimuraca u glas je poručila:

"Prvo ćemo riješiti huligane, a onda Španjolsku!"

Mnogi su hrvatski navijači potegli na utakmicu čak iz Australije. 

"Mi živimo u Australiji, tamo smo i rođeni, ali dobro govorimo hrvatski", govore nam Dominik i Marko iz Canberre.

"Nadamo se da neće biti nereda, to je sramota za Hrvate i hrvatsku državu. Loše je to za imidž."

Jeste li upoznati s detaljima?

"Ma jesmo, pratimo situaciju, znamo da su navijači nezadovoljni vodstvom Saveza, ali to nije način. Nitko nema prava na nasilje i prekidanje utakmica. Ovo je festival nogometa, zabava i zadovoljstvo. Tako na to treba gledati, a zna se gdje se i kako protestira."

Naišli smo na skupinu španjolskih navijača iz Santadera i Madrida.

"Ne bojimo se hrvatskih navijača i ne očekujemo nerede. Hrvati su dobri ljudi, sinoć smo se s njima zapili i jako dobro zabavljali. Probleme rade pojedinci, velika većina su posve normalni ljudi. Mi to znamo i stoga se uopće ne bojimo da će biti problema", kazali su nam navijači iz Santadera.

Madriđani se najviše boje Luke Modrića i Ivana Rakitića.

"Bit će za nas najbolje ako Modrić ne igra. On je odličan igrač, jedan je od najboljih igrača Reala. Hrvatska je jaka, ali Španjolska je najbolja. Želimo treću titulu zaredom", poručio je Miguel.

Sergio je dobacio.

benGOLka

'Rakitić je bolji od Modrića'

"Ja sam iz Madrida, ali navijam za Barcelonu", kazao je uz fićuke i smijanje prijatelja.

"Modrić je odličan, ali Rakitić je bolji. Njega se najviše bojim."

Saša iz Mostara je došao na utakmicu s djevojkom Evom.

"Živim u Njemačkoj, a ona je Bugarka. Navija za Hrvatsku", smiju se oboje.

Bojite li se nereda s obzirom da s djevojkom idete na utakmicu?

"Ma kakvi. Probleme rade pojedinci, nije to velika masa navijača. Razumijem da se bore protiv nogometne mafije, ali mislim da se služe krivim metodama. Nasilje se ne može opravdati. Osim toga, na taj način uništavaju dobar provod ostalim navijačima."

'Rješavajmo probleme na civiliziran način'

Nekoliko hrvatskih navijača iz Splita oštro su osudili huligane koji rade nerede, ali nitko se nije htio fotografirati i reći ime.

"Nije zgodno, to su budale koje te mogu sačekati iz ćoška, ne želimo imati problema", kazao nam je jedan gospodin. 

Jedna kompletna obitelj iz Trilja došla je podržati Vatrene.

"Poveo sam suprugu i tri kćeri jer ovo je doživljaj koji se pamti. Ne trebaju nam neredi i gluposti, neka ta mladež dođe pameti. Moraju biti svjesni da na taj način nikome ne pomažu i da neće ništa postići, već sa samo stvaraju probleme ostalim normalnim ljudima. Navijajmo za Hrvatsku, volimo domovinu, a probleme rješavajmo na civiliziran i kulturan način. Mislim da je to najvažnije", mudro je zaključila 'glava triljske obitelji'.

Šaljite nam vaše navijačke fotografije putem društvenih mreža s hashtagom #benGOLka ili direktno u rubriku benGOLka.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider