Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nogometna magija'

Rakitić uoči Španjolske: Ići ćemo sa 100 posto. Full gas, po pobjedu!

Ivan Rakitić i Ivan Strinić bili su gosti na današnjoj press-konferenciji u kampu hrvatske reprezentacije u Deauvilleu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Španjolska odigrat će posljednji susret u skupini D Europskog prvenstva u Francuskoj i ta će utakmica dati odgovor na pitanje tko osvaja prvo, tko drugo drugo. Hrvatska u slučaju poraza čak može pasti i na treće, ovisno o rezultatu utakmice između Turske i Češke.

Gosti konferencije za novinare bila su dva Ivana - Rakitić i Strinić.

* Španjolci su ispraćeni s dosta skepse s obzirom na pripremne utakmice, ali su pokazali ekstra klasu na prve dvije utakmice. Jeste li u kontaktu s nekima?

"Jesam, čuo sam se s njima. Oni su možda najbolja reprezentacija na svijetu, pripreme nisu mjerilo, imali su nekih novih igrača. Prijateljske utakmice nisu nikoga previše zanimale, bitnije su druge stvari nego pobjeda. Bilo im je bitno da se nađu i igraju. Svi znamo kakvu kvalitetu imaju, a mi moramo razmišljati o sebi, možemo biti pravi".

* Kako se osjećate uoči Španjolske?

"Ja se odlično osjećam, naravno da ima umora, ali zato su tu maseri uz nas. Danas je već puno bolje, sve je puno lakše, živimo za ovo natjecanje, imao tu čast da branimo naš dres, umor se stavlja na stranu, idemo sto posto ful gas".

"Mjesto je jako lijepo, podsjeća me na moju Švicarsku, lijepo smo se prošetali, dobro smo večerali. Mislim da je to jako bitno, dosta vremena smo skupa, to pokazuje da smo jedna velika obitelj".

* Razgovarate li o događajima koji su obilježili posljednju utakmicu?

"Naše je da budemo pravi na terenu. Idemo svojim putem, ostale stvari ne možemo promijeniti".

Raspored, rezultati i tablice

* Koliko vaše iskustvo iz Barcelone može pomoći?

"Naravno da se prenosi taj stil. Znamo da će biti teško, svi mi imamo neke ideje, a za nas je najvažnije da idemo svojim putem, znamo da su kvalitetni i da su dobro krenuli, ali mi idemo bez stresa i straha. I mi smo dokazali da se možemo nametnuti, neka razmišljaju o nama".

* Vjerujete li da možete biti prvi? Drugog čeka Italija.

"Idemo odraditi utakmicu, pa ćemo vidjeti. Česi su nam iz pola šanse dva gola. Nogomet nas je kaznio možda i previše. Idemo opušteno, znamo da idemo pravi putem, moramo igrati opušteno".

* Je li bod kao kuća?

"Važno je da idemo na pobjedu kao i uvijek. Znamo da je bod jako dobar, ali nikada nije dobro ako previše kalkuliraš. Idemo odraditi dobru utakmicu".

* Komentar Inieste koji je bio sjajan u zadnje dvije utakmice?

"Magija nogometa, što drugo reći. Stvarno uživam gledajući ga, uživa se i nauči se puno uz njega. Nadam se da se ispucao, neka se malo odmori za drugi krug. Svi mi uživamo kada imamo priliku gledati ga".

* Danas je Kramariću rođendan. Jeste li mu nešto pripremili?

"Bit će nešto spremno za njega nakon ručka. Partner mi je u biljaru. Igra na jedno oko, ha, ha... Ali zadovoljan sam, dobar je".

* Morata je u dobroj formi.

"To je iznenađenje samo za one koji ne prate nogomet. Nolito je isto odličan. Oni imaju tu mirnoću, dominaciju, iskustvo... A mi se moramo nametnuti da ih zaustavimo".

Ivica Medo
 
Nakon Rakitić pred mikrofon je sjeo njegov imenjak - Strinić.
 
Jeste li zadovoljni onim što ste pružili u prve dvije utakmice?
 
"Jesam, mogu biti zadovoljan, kako sa svojom igrom i igrom cijele momčadi. Nisam zadovoljan sa zadnjih 15 minuta kada smo malo izgubili glavu".
 
* Dolazi Španjolska.
 
"Pripremamo, oporavljamo se kako psihički tako i fizički. Malo nas je ovo više psihički poremetilo. S 2:0 doći na 2:2... Malo nas je to umorilo psihičko. To su sve vrhunski igrači, nema tu nekih iznenađenja, oni su vrhunski. Pokušat ćemo napraviti im problem i iskoristiti to".
 
*Jeste li spremni?
 
"Vidjet ćemo, ja se nadam da jesmo. Vidjet ćemo koji će sastav biti, tko će igrati".
 
* Jesu li vas umorile špekulacije?
 
"Nije, ali dalo mi je poticaj da odigram što bolje. Ja sam zadovoljan, nadam se da ste i vi".
 
* Hoćete li zatvarati utakmicu kao bude remi u zadnjih pola sata?
 
"Ne znam, teško je to reći. Vidjet ćemo kako će teći utakmica. Teško je igrati presing i napadati svih 90 minuta, ali to je naš forte. Moramo ustrajati i nastaviti tako igrati".
 
*Kakva je atmosfera i razmišljate li o mogućim neredima?
 
"Atmosfera je fenomenalna. Ne. Ako se budemo s time zamarali, neće biti dobro. Previše smo razmišljali o tome, pa nije dobro ispalo. Ne bismo trebali o tome razmišljati".
 
* Imate žuti karton.
 
"Da, treba to imati na pameti, ali teško je kalkulirati kad se igra protiv takvog protivnika. Izbornik je tu da odluči"
  
benGOLka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider