Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'očekujemo podršku navijača'

Perišić: 'Bilo je teško, ali ne smijemo se izvlačiti na to, idemo na pobjedu'

Samo dan uoči velikog ogleda protiv Španjolske uvid u stanje u reprezentaciji s novinarima su podijelili Ivan Perišić i izbornik Ante Čačić...

Hrvatski izbornik Ante Čačić i Ivan Perišić bili su gosti uobičajene konferencije za novinare na kojoj su najavili sutrašnji derbi Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu u posljednjoj utakmici skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj. Ponajbolji igrač Hrvatske u susretu protiv Češke (2:2) Ivan Perišić prvi je izašao pred novinare i odgovarao na pitanja.

Novinarima se prvo obratio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

"HNS neće danas imati dodatno priopćenje za medije. Prihvatili smo na znanje odluku UEFA-e", na početku je kazao Pacak.

Kako vidite Španjolsku reprezentaciju?

"Španjolska je možda i najveći kandidat za osvajanje Eura. Imaju stvarno jaku momčad, ali meni je i mojim suigračima najbolje igrati protiv takvih momčadi, koje sigurno neće braniti. To je bolje za nas. Idemo na pobjedu i osvajanje prvog mjesto u skupini".

Kakva je atmosfera u momčadi?

"Čudan je osjećaj bio na utakmice sa Češkom, ali atmosfera je već danas sjajna, jedva čekamo utakmicu".

Hoće li biti dovoljno za pobjedu izdanje protiv Turske i 70 minuta protiv Češke?

"Neće biti dovoljno, moramo igrati u istom tempu cijelu utakmicu. Primili smo dva gola iz centaršuteva i moramo popraviti taj segment igre".

Raspored, rezultati i tablice


Kakvu podršku očekujete od strane navijača?

"Očekujemo istu podršku kakav je bila protiv Turske i Češke sve do tog incidenta. Navijači su nam bili fenomenalni, ako izuzmemo tih pet minuta".

Je li vas incident izbacio iz ritma u posljednjim minutama protiv Češke?

"Bilo je teško, ali ne smijemo se izvlačiti na to, morali smo biti koncentrirani do kraja. Moramo popraviti to protiv Španjolske i u osmini finala protiv koga budemo igrali".

Što će odlučiti u utakmici protiv Španjolske? Možda sredina terena?

"Ako se ne pokušamo nametnuti, izgubit ćemo utakmicu. Ako budu imali loptu, mi ćemo se potrošiti. Ako budemo igrali kao protiv Turske i veći dio utakmice sa Češkom, možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Španjolska ima 22 sjajna igrač i nije važno tko će igrati".

Koliko je važan Modrić za Hrvatsku?

"Zna se koliko nam znači, bio je prošle godine u najboljoj momčadi godine. Možda je bolje da ne igra protiv Španjolske, da se odmori i potpuno oporavi za osminu finala. Imamo dobre igrače na klupi i netko će ga već zamijeniti na dostojan način".

Srna se unatoč smrti oca vratio u reprezentaciju i pokazao veliko srce. Koliko vam to znači za atmosferu?

"Darijo Srna je pokazao kakav je karakter, malo je onih koji bi se vratili nakon onog što mu se dogodilo. Sve to skupa nam daje dodatni motiv, da igramo za njega i Hrvatsku i da pokušamo napraviti što bolji rezultat".

Ivica Medo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider