Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrat će s messijem?

Nakon senzacionalne večeri Perišić na meti Barcelone?

Ivan Perišić oduševio je Europu svojim nastupom i potezima protiv Španjolske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon gotovo završene grupne faze natjecanja Europskog prvenstva u Francuskoj jedan od igrača koji je definitivno impresionirao mnoge je hrvatski krilni reprezentativac Ivan Perišić. Pogodak Češkoj za 1:0, jučerašnji pogodak odluke u dvoboju protiv Španjolske (2:1), te još brojni potezi koji su mnoge ostavili bez daha nagnali su katalonski portal Sport da pokrene špekulacije oko senzacionalnog transfera.

Barcelona se već jednog dulje vrijeme muči s obnavljanjem ugovora s Neymarom, te dovođenjem kvalitetne zamjene za poziciju krilnog napadača. Nolito navodno ima kvalitetnijih ponuda od Barcine, šuška se čak iz Manchester Cityja od Pepa Guardiole, pa je Sport 'zavrtio' priču da bi Perišić mogao biti alternativa.

"Perišić je već zasjao protiv Turske i Češke, a protiv Španjolske izbornik Čačić ga je na početku utakmice stavio na desnu stranu. Jordi Alba morao je imati pomoć da ga zaustavi, a onda je u završnici dvoboja preselio na svoje prirodno lijevo krilo. Postao je Juanfranova noćna mora i asistirao je za pogodak Nikoli Kaliniću", piše Sport.

Raspored, rezultati i tablice

"S još više prostora u nastavku utakmice Perišićev potencijal stigao je do punog izražaja. To se najbolje vidjelo na samom kraju kada je iskoristio dobru loptu Kalinića u prostor, te pored Sergija Ramosa i Davida De Gee zabio za pobjedu".

"Osim što je pokazao da je dominantna figura u napadu, Perišić je dokazao da može biti i vođa na travnjaku koji se zauzima za svoje igrače kada situacija to zahtjeva. Nakon što je Morata nasrnuo na mladog Jedvaja Perišić mu je prišao i primirio ga".

To bi mogao biti okršaj iduće sezone u Primeri ukoliko Perišić potpiše, a Morata ostane u Realu nakon što ga je kraljevski klub vratio iz Juventusa.

Tržišna cijena Perišića, zasada, vrti se oko 25 milijuna eura, a nakon Eura mogla bi narasti i do 30, 35, 40 milijuna. Ovisno koliko Hrvatska daleko ode.

No, Perišić je u tri utakmice pokazao da je prava napast u napadu i to je bilo dovoljno da zapadne za oko jednoj od najboljih momčadi na svijetu. Osim Barcelone, Liverpool se već bio raspitivao za usluge hrvatskog reprezentativca.

Golmanija

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider