Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezadrživi slalom

Fantastičan prodor i gol Edera, Italija u drugom krugu, Švedska ide kući!

Azzurri su u samoj završnici stigli do tri boda i matematički osigurali osminu finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom kolu skupine E Europskog prvenstva u Francuskoj u Toulouseu je Italija pobijedila Švedsku 1:0 i time i matematički osigurala mjesto u osmini finala.

Strijelac pobjedničkog gola bio je Eder u 88. minuti utakmice, kada je napravio slalom kroz obranu Šveđana, nanizao nekoliko igrača i odlično pogodio s ruba šesnaesterca, neobranjivo za Andreasa Isakssona.

Prvi udarac u okvir gol tek u 64. minuti

Italija i Švedska odigrale su najsiromašniju utakmicu dosadašnjeg tijeka Eura. Talijani su nakon pobjede protiv Belgije u 1. kolu u utakmicu ušli s jasnim stavom kako bi bili zadovoljni i jednim osvojenim bodom, dok su Šveđani, koji su tijekom susreta, poglavito u prvom poluvremenu, pokazivali veću želju za postizanjem pogotka u tome bili onemogućeni prvenstveno svojom kvalitativnom inferiornošću. Koliko je Švedska bila nemoćna pokazuje i podatak kako tijekom svih 90 minuta nije uputila niti jedan udarac u okvir gola, uz samo tri udarca pored okvira.

Italija je u nastavku zaigrala ipak nešto ofenzivnije, a za takav je pristup bila na kraju i nagrađena u samoj završnici susreta.

Raspored, rezultati i tablice

Koliko je loš bio dvoboj u Toulouseu pokazuje i podatak kako je prvi udarac u okvir gola s bilo koje strane upućen tek u 64. minuti kada je pokušaj Candreve zaustavio Isaksson. Novu priliku Italija je imala u 82. minuti kada je Giaccherini poslao upotrebljiv centaršut s lijeve strane, no Parolo je udarcem glavom s pet metara pogodio gredu.

Švedska bez udarca u okvir gola!?

Do pogotka su Azzurri stigli u 88. minuti, Chiellini je odlično izveo aut, Zaza je glavom spustio loptu u for Ederu koji je prošao kroz trojicu švedskih braniča i potom prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio sam lijevi kut nemoćnog Isakssona.

U drugom susretu 2. kola u ovoj skupini u subotu se od 15:00 u Bordeauxu sastaju Belgija i Irska.

Italija je sada na vrhu ljestvice sa šest bodova, Irska i Švedska imaju po bod, a Belgija je bez bodova.

Italija se kvalificirala za osminu finala, a Švedska je najvjerojatnije otpala (igra im još samo teorija da pobjedom protiv Belgije postanu jedna od četiri trećeplasirane reprezentacije koje idu u drugi krug).

ITALIJA - ŠVEDSKA 1:0

STRIJELAC: 1:0 Eder (88)

Gradski stadion u Toulouseu

GLEDATELJA: 33.000

SUDAC: Kassai (Mađarska)

ITALIJA: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Parolo, De Rossi (Motta, 74), Giaccherini, Florenzi (Sturaro, 85) - Pelle (Zaza, 60), Eder

ŠVEDSKA: Isaksson - Lindeloef, Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson, Ekdal (Lewicki, 79), Kallstrom, Forsberg (Durmaz, 79) - Guidetti (Berg, 85), Ibrahimović

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider