Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nemoguće izolirati igrače'

VIDEO Štimac: Čvrsto vjerujem da Hrvatska može osvojiti Euro!

Bivši hrvatski izbornik komentirao je u Dnevniku Nove TV incident u Saint-Etienneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gost Dnevnika Nove TV bio je Igor Štimac, bivši hrvatski nogometni reprezentativac koji je kao izbornik vodio reprezentaciju tijekom kvalifikacija za SP u Brazilu.

I kao igrač i kao trener Štimac se susretao s huliganskim ispadima. Kako to utječe na igrače?

"Naravno, to nije ugodno kao i bilo što drugo što može igračima omesti koncentraciju za dvoboj koji igraju ili za onaj predstojeći. Sve to odnosi nužno potrebnu energiju za napore koje je nužno usmjeriti tamo, a to je zeleni teren. Tek ćemo protiv Španjolske vidjeti u onih posljednjih pola sata koliko nam je energije to sve oduzelo i kako će se naši dečki nositi sa Španjolcima u tom dvoboju."

'Pitanje je koliko su neredi uskratili maksimum igrača'

Kako ih pokušati izolirati da ne prate sve ovo oko huligana i fokusirati ih na utakmicu?

"Nemoguće ih je izolirati u današnjim uvjetima kada je svaka informacija dostupna i kada se ništa ne može sakriti niti maksimalno izolirati. Ali, oni su jako iskusni, vrsni su profesionalci, sigurno je da će oni dati svoj maksimum, no pitanje je koliko je ono što se dogodilo uskratilo taj maksimum, a i sve nas koji ih bodrimo, pratimo i drhtimo zajedno s njima za radosti koje će nam pružiti."

Vrlo dobro poznajete sve te dečke. Tko je među njima sada vođa, mentalno najčvršći?

"Pa ima njih šest-sedam koji su na tom planu jako jako čvrsti. Od naših kapetana Srne i Modrića, Ćorluke, Mandžukića, Rakitića... Imaju dovoljno utakmica u nogama i jasno je da će znati kako se nositi sa svim ovim. Ja mislim da je u ovom trenutku puno važnije to kako ćemo se nositi bez Luke Modrića u toj utakmici jer jasno je da bi njegov izostanak, a što je velika vjerojatnost da će se dogoditi, bio veliki hendikep za Hrvatsku."

'Hrvatska još nije na svom maksimumu'

Kako očekujete da će Hrvatska igrati protiv Španjolske s obzirom na cijelu situaciju?

"Nezahvalno je prognozirati. Uskraćena nam je jedna prilika prema kojoj smo mogli imati isti broj bodova kao i Španjolci, ali s obzirom na visoku pobjedu Španjolske protiv Turske, malo bi toga to promijenilo jer teško je za očekivati u tom slučaju da bi mi mogli s velikom razlikom poraziti Španjolce. Vrlo je izvjesno da ćemo završiti na drugom mjestu, ja se nadam uz jednu dobru partiju protiv Španjolske, i da ćemo se, kako sad stvari stoje, sučeliti s Talijanima u osmini finala."

Dokle bi Hrvatska mogla dogurati?

"Hrvatska, ako je na svom maksimumu, a ja sam čvrsto uvjeren da ona može još više i bolje nego što je to bilo u prvoj utakmici protiv Turaka i u onih 65-70 minuta protiv Čeha, ona može još bolje. Kad igra tako i ako bude igrala tako onda može ići do samog kraja, ja čvrsto u to vjerujem", poručio je Štimac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider