Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dan s hrvatskim navijačima

Više od 20 tisuća Hrvata u Lensu: Gigantska zastava, striptiz, vatrene navijačice...

U Lensu, kao i ostalim gradovima gdje je igrala Hrvatska, zagrijavanje u gradu je bilo prilično vatreno.

Večeras od 21 sat maleni francuski gradić Lens (oko 38 tisuća stanovnika) ugostit će utakmicu osmine finala Eura između Hrvatske i Portugala.

U Lensu  vrije od jutra. Hrvatski navijači okupirali su glavne ulice u malom gradiću s velikim klubom i stadionom na sjeveru Francuske. U potpunosti su nadglasali Portugalce koji su stjerani u „mišju rupu“. Vjerojatno će u većem broju pristići tek pred utakmicu. U gradu vlada sjajna atmosfera i nema baš nikakvih problema.

Potraga za ulaznicama i dalje traje. Još uvijek mnogi nisu nabavili najvrjedniji papirić u gradu.

„Na crno se najjeftinije ulaznice kreću oko 250-300 eura. Još ćemo malo pričekati, nadamo se da će cijena pasti kako se utakmica bude približavala. Ali, tko zna, možda će i porasti ako se nastavi navala. Zakon ponude i potražnje“, kazali su nam navijači pristigli iz Njemačke koje smo zatekli oko stadiona.

Striptiz Francuza zbog oklade

Naletjeli smo i na zanimljiv performans. Skupina mladića skandirala je plavokosom mladiću koji je započeo striptiz na otvorenoj sceni. Pridružili su im se i hrvatski navijači. Bila ja to prava ludnica.

„Zove se Geoffrey i izgubio je okladu. Jednom je obećao da se nikada neće ženiti, jer je u neraskidivoj vezi s RC Lensom, no večeras ima svadbu pa mora ispuniti okladu. Zakleti smo navijači Lensa i dogovor je bio da će se skinuti gol i provoziti okolo stadiona biciklom“, ispričao nam je jedan od Geoffreyevih prijatelja dok se ovaj uokolo vozikao bez „šešira“.

„Išli bismo na utakmicu da večeras ne moramo na svadbu. Rado bismo pogledali Hrvatsku, bacit ćemo oko na televiziju. Vaša reprezentacija igra najbolji nogomet na ovom turniru, užitak ju je gledati. Vjerujem da ćete izbaciti Portugal i dogurati jako daleko. Možda odete i do kraja, ne bi to bilo nikakvo iznenađenje“, kazivala nam je simpatična ekipa dok je Geoffrey završavao vožnju i oblačio dres Lensa.

Jel' s njime idete na svadbu?

„Ma htio sam, ali nije mi dala djevojka. Tek iza ponoći dolazi u obzir“, smije se Goeffrey.

„Ženim se, ali Lens ostaje u srcu i dalju ću biti gorljivi navijač. Možda neću baš toliko ići na gostovanja", dobacio je uz glasno fićukanje prijatelja.

Belgijanac u dresu Hajduka

Tom iz Belgije ispijao je pivo s prijateljima u dresu Hajduka.

„Bio sam odmoru u Hrvatskoj i kupio sam u Splitu dres Hajduka. Imam prijatelje iz Hrvatske, a Lens mi nije daleko pa sam došao da se nađemo.“

Hrvatska u polufinalu može na Belgiju.

„Da, bilo bi to fantastično. I prilično je izvjesno. Hrvatska ima stvarno dobru momčad, ali i Belgija je dobra. Bila bi to neizvjesna utakmica.“

Amadeo se u portugalskom dresu družio se s hrvatskim navijačima.

„Portugalac sam, ali govorim hrvatski. Živio sam u Hrvatskoj, imam tamo puno prijatelja. Normalno da navijam za svoje, ali ako i Hrvatska pobijedi, bit ću sretan.“

Tko je favorit?

„Hrvatska! Bolje izgledate, ali možda se moji probude. Vidjet ćemo što će Ronaldo napraviti.“

U ulici kod fan zone bila je najveća koncentracija hrvatskih navijača. U trenutku kada smo došli stigla je i ogromna hrvatska zastava. Navijanje je bilo urnebesno, gotovo svi trgovci izašli su iz radnji.

„Imate sjajnu reprezentaciju i sjajne navijače“, kazao nam je Turčin, vlasnika kebabdžinice gdje smo pojeli ukusan obrok.

„Mislim da će Hrvatska pobijediti, po svemu viđenom ste bolji od Portugala, no nogomet je nepredvidljiva igra. Tko zna što se može dogoditi“, kaže Mustafa i odmahuje rukom na spomen turske reprezentacije.

„Ma katastrofa!“

Hrvatski navijači listom su optimistični.

„Kad ćemo ako nećemo sada. Moramo iskoristi ovu priliku i otići do kraja. Hrvatska to može“, u glas je poručila vesela družina iz Slavonije.

Šaljite nam svoje navijačke fotografije na društvenim mrežama s hashtagom #benGOLka ili direktno u rubriku benGOLka.

Utakmica počinje u 21 sat, a izbornik Ante Čačić na teren bi trebao poslati idući sastav: na golu Danijel Subašić, u zadnjoj liniji Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Domagoj Vida i Ivan Strinić, u vezi Milan Badelj, Luka Modrić i Ivan Rakitić, na krilima Marcelo Brozović i Ivan Perišić, te u napadu Mario Mandžukić.

Ivica Medo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider