Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slažete se?

Santos odbrusio kritičarima: Ne igramo lijepo, ali ova igra daje rezultat

Portugal se uz tri remija u skupini i povoljan ždrijeb plasirao u finale Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Portugala prvi je finalist Eura nakon što je u srijedu u polufinalu pobijedila Wales sa 2-0. Oortugalski izbornik Fernando Santos istaknuo je da je ovo njegovo najveće trenersko postignuće.

"Ovo je moje najveće trenersko postignuće. Ponosan sam jer smo izborili finale, ali to nije dovoljno, važno je pobijediti u finalu. Zbog toga bih više volio kada bi mi čestitali nakon finala.''

Portugal se provukao kroz skupinu sa tri remija, potom je uz malo sreće eliminirao Hrvatsku u produžecima i Poljsku nakon penala, i sve to uz dosta zatvorenu igru koja ne plijeni nekom nogometnom ljepotom.

Portugalci nisu mijenjali pobjedničku formulu. Ponovo su otvorili utakmicu zatvoreno i bez suviše rizika. Portugal je poveo u 50. minuti. Joao Mario je izveo korner, a Cristiano Ronaldo sjajno skočio i zabio glavom. Svega tri minute kasnije bilo je 2-0. Ronaldo je pucao, a Nani skrenuo loptu prevarivši velškog vratara.

"Ponekad je naša igra ugodna za oko, a ponekad nije. To nas i ne zanima, glavno je da daje rezultate. Također, mislim da je došlo vrijeme da nam se prizna kako je naša zasluga što smo znali postaviti igru kojom smo dobili naše protivnike", rekao je Santos i dodao:

"Znamo da nismo najbolji na svijetu, ali znamo i da nas je teško pobijediti. I uvijek imamo spremnu taktiku za svakoga.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider