Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kritizirao i organizaciju

Engleska legenda: 'UEFA se mora oštro obračunati s hrvatskim idiotima i kazniti HNS'

Jedan od najboljih engleskih sudaca svih vremena oštro se obrušio na hrvatske huligane, HNS, ali i organizaciju Europskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umirovljeni engleski sudac Graham Poll, koji je dopisnik za britanski Daily Mail, podijelio je svoje mišljenje o sucu utakmice Hrvatska - Češka Marku Clattenburgu, te je istovremeno izvrijeđao hrvatske huligane koji su kreirali skandal na tribinama.

Poll je pohvalio Clattenburga da se nevjerojatno dobro nosio sa situacijom na tribinama gdje su hvatski huligani zapalili desetak baklji, te pokoju petardu, i pobacali ih na travnjak. Engleski sudac zaustavio je utakmicu, povukao igrače na stranu i mirno čekao da se situacija normalizira.

"Nevjerojatno je teško suditi takvu tijesnu utakmicu, a uz to ti probleme stvara publika. UEFA je izdala naputak kako se nositi s takvom situacijom i Clatteburg je to odradio bez greške. UEFA se mora oštrije obračunati s idiotskim hrvatskim navijačima. HNS mora biti kažnjen, te se mora poboljšati pretres navijača na ulasku u stadion", kaže Poll.

Clattenburg je ove sezone sudio finale FA Cupa, finale Lige prvaka, a nakon ove utakmice Hrvatske i Češke na najboljem je putu da bude u užem izboru kandidata za finale Eura.

To je nešto o čemu Poll ne zna mnogo, jer se on kao sudac osramotio na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj. Tada je sudio Hrvatskoj u odlučujućem susretu za prolaz protiv Australije, te je pokazao Joeu Šimuniću tri žuta kartona prije nego li ga je isključio. Nakon te katastrofalne pogreške Poll nije izabran među suce koji su sudili nokaut fazu natjecanja, a po povratku u Englesku se povukao iz međunarodne sudačke organizacije. Unatoč tome Englezi ga vide kao jednog od najboljih njihovih sudaca svih vremena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider