Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvi majstori

Tko bi rekao da će oni nakon Bayerna imati najviše igrača u polufinalu Eura…

Još su samo četiri reprezentacije ostale u borbi za naslov europskog prvaka, a jedan mali klub može biti posebno ponosan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Parovi Portugal – Wales i Njemačka – Francuska dat će finaliste Eura, a u nedjelju navečer dobit ćemo i novog europskog prvaka. Uoči polufinalnih ogleda u srijedu i četvrtak zanimljivo je vidjeti koji europski klub ima najviše nogometaša u polufinalu kontinentalnog prvenstva.

Vjerojatno pogađate, tu je vodeći Bayern München koji je oduvijek davao velik broj nogometaša u njemačkoj reprezentaciji, ali imaju i Renata Sancheza iz Portugala i Comana iz Francuske.

No, veliko je iznenađenje klub koji drži drugo mjesto na toj ljestvici. Radi se o premierligašu, ali ne jednom od velikana. Crystal Palace, mali klub iz južnog Londona u polufinalu Eura ima čak petoricu svojih nogometaša.

Za to je najzaslužniji Wales čija su trojica reprezentativaca članovi Eaglesa. To su vratar Wayne Hennessy, Joe Ledley i Jonny Williams koji je Palaceov igrač na posudbi u MK Donsima. No, imaju i dva igrača i u momčadi domaćina. To su Yohan Cabaye i novo veliko pojačanje Steve Mandanda koji je došao iz Marseillea.

Iza Crystal Palacea ostali su i veliki Real Madrid, te Arsenal i Sporting Lisabon koji pretposljednjem krugu Eura imaju po četiri igrača. Po trojicu imaju Juventus, Liverpool, Man United, Wolfsburg i Lyon.

Menadžer Crystal Palacea Alan Pardew priželjkuje sjajnu sezonu, zato je i službeno odbio mjesto engleskog izbornika iako je po mnogima bio prvi favorit za to mjesto.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider