Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nervoza i genijalnost

Rekorder Ronaldo pohvalio Hrvatsku, ali i jasno poručio što nas čeka

Cristiano Ronaldo i njegov Portugal sljedeći su protivnici zahuktale hrvatske reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakav je to bio rasplet natjecanja po skupinama Europskog prvenstva. Kao u filmu odvijala se radnja u sinoćnjim utakmicama nakon kojih je Hrvatska kao 'nagradu' za pobjedu nad Španjolskom neočekivano dobila Portugal. Mogli smo proći i bolje u ždrijebu nokaut faze Eura, ali što je tu je.

Portugal je protiv Mađarske, koja je na kraju završila prva u skupini F, odigrao i treći put neriješeno na ovom prvenstvu. Bilo je 3:3, a dva pogotka postigao je Cristiano Ronaldo uz jednu asistenciju.

Postavio je i dva rekorda Eura. Postao je prvi nogometaš sa 17 nastupa na europskim prvenstvima, prestigavši francuskog braniča Liliana Thurama i nizozemskog vratara Edwin Van der Sara, koji imaju po 16 odigranih utakmica.

Ujedno, Ronaldo je postao prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i dva u Francuskoj, odnosno ukupno osam golova.

Najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava i dalje je Michel Platini sa 9 golova, a sve ih je postigao na Euru 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

Raspored, rezultati i tablice

Nervoza i genijalnost

Nakon utakmice Ronaldo je opet zračio nervozom. Baš kao i prije utakmice kada je bacio mikrofon jednog novinara u jezero. Ovaj put je zabranio svima pitanja zbog čega su strani novinari protestirali i kasnije 'tvitali' u nevjerici.

''Hrvatska je odlična momčad, ali mi moramo pobijediti. Moramo ići na pobjedu iako su šanse 50:50'', rekao je kratko nakon susreta Portugalac i dodao:

''Moramo poštovati to što su Hrvati pobijedili Španjolsku. Ne može to svatko. Ali mi znamo što možemo i gledat ćemo ih ravno u oči kad istrčimo.''

Nije u nekoj formi na ovom prvenstvu, ali to je i dalje Cristiano koji može zabiti i svakakvih pozicija, kao što je bio gol petom Mađarima. Bit će hrvatska obrana na velikom testu ove subote u Lesnu.

Hoće li Hrvatska proći Portugal u osmini finala Eura?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider