Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pratio Vatrene

Česi otkrili nedostatke u igri Hrvatske: Neće otkriti detalje, ali jesu manu

Hrvatska nogometna reprezentacija će u petak od 18 sati igrati protiv Češke u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva na stadionu Geoffroy-Guichard u Saint-Étienneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić i njegovi izabranici nestrpljivo iščekuju dvoboj s Česima, čiji je skaut Antonjin Plahinj pratio igru Hrvatske u dvoboju protiv Turske i otkrio neke nedostatke koje je odlučio podijeliti s češkim medijima.

''Razgovarao sam s izbornikom Pavelom Vrbom. Naravno, neću otkriti detalje, ali je mana Hrvatske, ako se tako može nazvati, obrana. Ponekad im nedostaje brzine i suradnje u obrani. To je zato jer su često mijenjali braniče'', smatra Plahinj koji je istaknuo i neke prednosti kojima se hrvatska nogometna reprezentacija može pohvaliti.

''Prednosti Hrvatske su jasne. Tu su sjajni igrači poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića. Svi oni igraju u velikim klubovima i imaju veliku ulogu u europskim momčadima. Također, Hrvatska je opasna u kontranapadu'', rekao je skaut Češke.

Ivica Medo

Osim Češke i Turske, u skupini D s Hrvatskom nastupa i Španjolska koja je Euro otvorila pobjedom protiv Čeha. Barcelonin branič Gerard Pique bio je strijelac u 87. minuti utakmice i tako donio važna tri boda svojoj momčadi.

''Španjolska i Hrvatska su na istoj razini. Čak bih rekao da Hrvatska, u odnosu na Španjolsku, igra agresivnije, ali i jasnije, preciznije. Veoma težak suparnik za pobijediti'', istaknuo je Plahinj koji vjeruje da zna kako pobijediti Hrvatsku.

''Pa, naša momčad mora uzvratiti agresivnošću sutra i mislim da je naša obrana organiziranija od njihove i tu vidim našu šansu'', zaključio je češki skaut.

Hrvatska i češka igraju u petak u 18 sati, u Saint-Etienneu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider