Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čačić neće o sastavu

VIDEO Srnin dramatičan apel navijačima: Zaslužujemo podršku!

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je generalna proba za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Prvotno je bilo najavljeno da izbornik Ante Čačić i kapetan Darijo Srna na press konferenciji najave generalku protiv San Marina koju Hrvatska igra ove subote s početkom u 20:15 na Rujevici.

Međutim, zajedno s njima pojavili su se i Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka.

Kad je riječ uzeo kapetan, saznalo se i zašto su pred novinare skupa s izbornikom stigla i petorica stožernih igrača reprezentacije. Razlog je bio - apel navijačima:

Srna: Odnosite se prema nama pozitivno

"Htio bih u ime cijele nogometne reprezentacije skupa sa svojim zamjenikom kapetana i drugim stožernim igračima izjaviti kako smo jako tužni zbog kazne koja je došla. Mi jako dobro znamo kako je to igrati pred praznim tribinama kad te ne bodre tvoji navijači. Došli smo ovdje svi s istim razlogom, da damo apel našim navijačima, da se ponašaju navijački, da podržavaju nogomet. Zaslužujemo podršku punih tribina, da se prema nama odnose pozitivno. Pozivam sve ljude, navijače, pa čak i državu da stanu na kraj tome."

Nakon Srninog apela, uslijedila su novinarska pitanja za izbornika.

Čačić najavio nove eksperimente

Gospodine Čačić, je li utakmica protiv San Marina zaista generalna proba za Euro? Hoće li taj sastav biti približno sličan onome koji će nastupiti protiv Turske?

"Ovu utakmicu ćemo iskoristiti tako da ćemo ju staviti u kontekst drugog dijela priprema za Europsko prvenstvo i zato ćemo koristiti što je moguće više igrača. Limitirani smo na šest izmjena, a poslije završnog treninga ću odlučiti kojim igračima treba veća minutaža. I ova utakmica će kao i svaka, kao i svaki trening, mene približiti ideji na koji način i s kim otvoriti Europsko prvenstvo. Bit će nam ova utakmica od koristi."

Tko će biti lijevi bek - Ivan Strinić ili Šime Vrsaljko?

Golmanija

"Ne bih još o tome. Oni oba konkuriraju za poziciju na lijevoj strani, vidjet ćemo."

Kakva je situacija s Lukom Modrićem?

"To ćemo sve znati nakon treninga, kakva će biti njegova reakcija pa ćemo onda odlučiti hoće li igrati. Ostali igrači su zdravi hvala Bogu, situacija je vrlo dobra, osim Ćorluke koji je dobio taj udarac u gležanj. Srećom, nije ništa opasno."

'Vrijeme je da napravimo dobar rezultat'

Prije 18 godina se upravo iz Rijeke krenulo u Francusku po svjetsku broncu...

"Lijep je to podatak, lijepo je to znati. Imali smo sve uvjete i u Rovinju i u Svetom Martinu na Muri."

Kazao je Čačić ponešto i o San Marinu.

Legendarnih11

"Što se tiče San Marina, njih respektiramo kao i svakog protivnika. Idući tjedan počinje osvježavanje i orijentacija na protivnika."

U pripremnim utakmicama vrlo dobro su izgledala sva tri protivnika Hrvatske u skupini D.

"Imali smo svoje ljude na svim tim utakmicama, nadam se da ćemo se dobro informirati i upoznati ih."

S čime bi izbornik Čačić bio zadovoljan na Euru?

"Bio bih zadovoljan da Hrvatska bude svoja, na onom nivou na kojem može biti. Igrački gledano, to su sve pobjednici, osvojili su brojna prvenstva i kupove, na kraju krajeva i Ligu prvaka. Brojnim našim igračima iz aktualnog kadra ovo je vjerojatno zadnje EP i vrijeme je da napravimo dobar rezultat. Tome ćemo stremiti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider