Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Plašili su se nas'

Čačić: Nisam optimist uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije osvrnuo se na poraz od Portugala i ispadanje s Eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S porazom od Portugala i ispadanjem s Europskog prvenstva Ante Čačić se teško mirio...

"Bilo je to 120 minuta dobre prezentacije Hrvatske protiv Portugala koji se odlučio na kontre i polukontre s osam igrača iza. Što je više utakmica odmicala to smo bili opasniji. Naposljetku nismo došli do gola, napravili smo jednu loptu na utakmici i ta je bila kažnjena. Izgubili smo loptu visoko gore, nismo uspjeli zatvoriti i dobili smo gol. Sve čestitke našim igračima na zalaganju, htijenju i borbenosti te na kraju krajeva i kvaliteti", izjavio je Čačić za HRT neposredno nakon utakmice.

Kakva je atmosfera u svlačionici?

"Nije lako s obzirom na to da zaista imamo za čime žaliti. Kad se pogleda cijela utakmica bili smo bolja ekipa od Portugala. Nogomet se igra za golove, nadam se da će oni biti jedan od sudionika finala."

'Teško mi je reći je li mi žao što nisam ranije uveo Kalinića i Pjacu'

Čačić nije bio iznenađen činjenicom što je njegov kolega na klupi Portugala Fernando Santos zgusnuo sredinu terena i krenuo vrlo oprezno.

"Nije me iznenadilo kako je Santos krenuo u utakmicu jer sam ja znao da se Portugalci nas plaše. Mi smo dosta dobro to u sredini pozatvarali izuzev te 117. minute kad smo bili malo euforično ponešeni prema gore. Gol je na neki način visio u zraku, imali smo osjećaj da to možemo prije kraja."

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

Je li vam žao što niste ranije uveli Nikolu Kalinića i Marka Pjacu?

"Teško mi je sad reći da li mi je žao ili nije žao. Činjenica je da su jedan i drugi pokazali da se na njih itekako ozbiljno može računati."

'Siguran sam da nam javnost nema što zamjeriti'

Za tri mjeseca Hrvatsku čeka početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Nisam tako optimističan jer jako puno znači igrati pred gledateljstvom, a prve dvije utakmice ćemo igrati bez gledatelja. Skupina je teška, samo prvi ide dalje izravno, a drugi u kvalifikacije. Ponavljam, neće biti lako plasirati se na Svjetsko prvenstvo, ali vjerujem da ćemo to učiniti", rekao je Čačić i zaključio:

"Moramo biti zadovoljni s onim što je reprezentacija napravila i u skupini i protiv Portugala. Hrvatska javnost je živjela uz reprezentaciju, siguran sam da nam nemaju što zamjeriti. Siguran sam da su igrači dali sve od sebe, to je sport."

Raspored, rezultati i tablice
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider