Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki obračun Elf-Azzurri

VIDEO Francuzi prvi favoriti, Poljacima najviše šanse da iznenade

Od rekordne 24 reprezentacije koliko ih je nastupilo na Euru 16 ih je već stiglo kući.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osam reprezentacija još je ostalo na Europskom prvenstvu u Francuskoj živjeti svoj san.

Poljska - Portugal i Wales - Belgija četvrtfinalni su parovi gornjeg dijela ždrijeba dok se Njemačka i Italija i te Francuska i Island sastaju u donjem dijelu.

Okršajem Poljske i Portugala u Marseilleu se u četvrtak otvara četvrtfinalni program. Prema mišljenju kladionica, radi se o najizjednačenijem paru. Poljaci su 27., a Portugalci osma reprezentacija s FIFA-ine ljestvice. Momčad Fernanda Santosa procijenjena je na 353 milijuna eura naspram 193 milijuna eura poljske vrste.

Vodeći svjetski bookmakeri prolaz Poljske u polufinale označili su koeficijentom 2.37 što znači da im daju 40 posto šansi za trijumf dok su Cristiano Ronaldo i prijatelji na koeficijentu 1.57 dakle 60 posto izgleda.

Novi veliki obračun Italije i Njemačke

U Lilleu će u petak igrati Wales i Belgija, druga reprezentacija prema renkingu FIFA-e, dok su Bale i društvo 26. Velšani su procijenjeni na 170 milijuna eura od čega 110 otpada na Garetha Balea i Aarona Ramseyja dok su Belgijanci na astronomskih 468 milijuna eura. Koeficijent na prolaz Belgije je 1.30, a na prolaz Walesa 3.50.

Bez sumnje najatraktivniji par četvrtfinala obračun je velikana svjetskog nogometa Njemačke i Italije. Aktualni svjetski prvaci trenutno su četvrta reprezentacija svijeta po FIFA-i dok su Talijani 12. Ovakav nesrazmjer u vrijednosti igrača Elfa i Azzurra se ne pamti jer momčad Joachima Loewa danas vrijedi 580 milijuna eura, a Antonia Contea 263 milijuna eura. No, oprez - u pitanju su Talijani koje Nijemci nikad u povijesti nisu izbacili u nokaut fazi velikog natjecanja. Kladionice procjenjuju da Elf ima 62 posto za prolaz, a Azzurri 38 posto.

Posljednji par na papiru je najizgledniji no pitajte Engleze što misle o tome. Francuska je 11 puta vrijednija od najveće senzacije europskih prvenstava - malenog, ali ponosnog Islanda (487 naspram 44 milijuna eura). Koeficijent na još jedno čudo u režiji Gylfija Sigurdssona je 6.00, ali nakon pobjede Islanda nad Engleskom sigurno će biti onih koji će se odvažiti.

Griezmann prvi favorit za najboljeg strijelca

Francuzi su ujedno i prvi favorit za naslov novog europskog prvaka. Koeficijent na njih je 3.75, na Nijemce 4.00 dok su na dnu očekivano Islanđani s koeficijentom 34.00.

Najbolji strijelci Eura zasad su Antoine Griezmann, Gareth Bale i Alvaro Morata s po tri gola, ali Španjolac je svoj nastup završio dok su Francuz i Velšanin i dalje u konkurenciji. Griezmann je s koeficijentom 4.00 prvi favorit za najboljeg strijelca.

Eden Hazard je prvi asistent turnira s tri dodavanja za gol dok je najviše obrana skupio islandski čuvar mreže Hannes Por Halldorsson, dosada 23 obrane što je prosjek od gotovo šest obrana po utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider