Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tu je i hrvat

Ovo su igrači koji su najviše razočarali i podbacili na Euru

Večeras je na rasporedu prva četvrtfinalna utakmica Europskog prvenstva u Francuskoj...

Ovog četvrtka kreću četvrtfinalni dvoboji Europskog prvenstva u Francuskoj. Prvi na rasporedu je susret Portugala i Poljske, a uoči njega otkrivamo 10 igrača koji su na dosadašnjem Euru možda i najviše razočarali.

Među igračima se našao i jedan Hrvat, Mario Mandžukić, koji nije postigao pogodak u četiri utakmice. Ovo je 10 najvećih razočaranja uz napomenu kako njihov poredak ne znači i redoslijed od najvećih prema dalje.

1. Mario Mandžukić. Napadač u kojeg se najviše pouzdao izbornik Ante Čačić i veliki dio hrvatske javnosti. Bivši topnik Bayerna i Atletico Madrida, te aktualni Juventusa, nije pokazao apsolutno ništa na ovom prvenstvu osim uobičajene požrtvovnosti. Mora mu se priznati da je bio pravi momčadski igrač i da mu nije bilo problem ustupiti mjesto Nikoli Kaliniću u utakmici protiv Španjolske, no za njegov nastup protiv Portugala u osmini finala nema opravdanja.

2. Harry Kane. Baš kao i naš Mandžukić napadač Tottenhama napustio je Francusku bez izjednog postignutog pogotka, iako je imao i više nego dovoljno prilika za postizanje istog. Najbizarniji dio njegovog nastupa na Euru bili su korneri i slobodni udarci koje je izvodio i to prilično loše. Najbolje o tome svjedoče zvižduci engleskih navijača koji su si čupali kosu kada bi vidjeli 188 centimetara visokog napadača kako izvodi prekide umjesto da u šesnaestercu prijeti suparničkom golu.

3. Artem Dzjuba. Rus je još jedan u nizu napadača od kojih se puno očekivalo, a u konačnici nije napravio apsolutno ništa. U kvalifikacijama je bio glavni igrač reprezentacije koji je u osam utakmica postigao isto toliko pogodaka i upisao četiri asistencije. U 270 minuta u Francuskoj nije napravio apsolutno ništa.

4. Robert Lewandowski. Možda malo nepravedno uvrstili smo i poljskog napadača Lewandowskog. Razlog zašto nepravedno je taj što je igrač Bayerna i dalje u turniru i moguće je da postane igrač turnira ako zareda s pogocima i Poljska osvoji naslov prvaka Europe. No, kako sada stvari stoje, Lewandowski nije ničime potvrdio da je ponajbolji napadač svijeta. U prva tri kola u skupini Lewandowski, prema službenoj statistici, nije uputio nijedan udarac u okvir gola! To je dovoljno jak podatak da ga se uvrsti na ovaj popis. Barem privremeno...

5. Jehven Konopljanka. Ukrajinski krilni napadač nije imao dobru sezonu u Sevilli, no svejedno se od njega očekivalo da bi na svježinu mogao zabljesnuti u Francuskoj. Očekivanja od Ukrajine bila su puno veća, no ona je svoj nastup zaključila bez boda i bez postignutog pogotka.

6. Arda Turan. Veznjak Barcelone koji je trebao biti glavni pokretač turske reprezentacije bio je toliko loš na ovom Euru da su mu i navijači okrenuli leđa. Svaki njegov dodir s loptom su popratili zviždukom i vrijeđajućim povicima što je Ardu jako pogodilo. Svatko ima pravo na slabiju formu i turski veznjak nije zaslužio takav tretman, no jest uvrštavanje na ovaj popis.

7. Sergio Ramos. Stoper Real Madrida glavni je krivac što je 'furija' u konačnici morala igrati s Italijom u osmini finala Eura. 'Azzurri' su slabiju formu Španjolske iskoristili i izbacili ju, a Ramosu će još jako dugo zamjerati to što je protiv Hrvatske najprije oduzeo loptu iz ruku Iniesti kod jedanaesterca koji je potom i promašio. Da je zabio i odveo Španjolsku u vodstvo 2:1 teško da bi Hrvatska okrenula rezultat i osvojila prvo mjesto u skupini.

8. Zlatan Ibrahimović. Uoči Eura Ibra je najavio da je to njegov posljednji nastup na velikom natjecanju i očekivalo se da će otići u velikom stilu. No napadač koji još uvijek traži novi klub za nastavak svoje karijere nije postigao ni pogodak, a najbliže je bio u posljednjoj utakmici protiv Belgije kada mu je isti poništen. Osim toga Ibra nije bio previše viđen na travnjaku, no velike zasluge za to idu i ostatku reprezentacije koja je u globalu bila očajna.

9. David Alaba. Austriju su proglasili potajnim favoritom za veliki rezultat na Euru, a glavni predvodnik tog uspjeha trebao je biti David Alaba. Jedan od glavnih igrača Bayerna u potpunosti je podbacio svojim igrama, pa je Austrija svoj nastup na Euru završila na posljednjem mjestu skupine F sa svega jednim osvojenim bodom.

10. Joe Hart. Nije novost da Englezi već godinama imaju problema s vratarima, a taj se trend nastavio i u Francuskoj. Joe Hart izravni je krivac za najmanje dva od četiri pogotka koliko je Engleska primila u četiri odigrana susreta. Prvi na njegovoj duši je onaj slobodnjak Balea u skupini, a drugi pobjednički pogodak Sigtorssona u 1:2 porazu od Islanda. Slabo je reagirao i kod izjednačujućeg pogotka Rusa u skupini zbog čega je Engleska u konačnici osvojila tek drugo mjesto. U globalu je bio to jako loš nastup Harta u Francuskoj kada se od pomlađene Engleske očekivao povratak u vrh europskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider