Automoto
SPORTOVI
Automoto
Oduševio u Maleziji

Zapamtite ovog mladića: Nema vozačku, a piše povijest u F1

Osim prve pobjede Sebastiana Vettela u Ferrariju, utrku za VN Malezije obilježio je i jedan mladić čije vrijeme tek dolazi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dobi od 17 godina, pet mjeseci i 27 dana Max Verstappen postao je najmlađi osvajač bodova na utrkama Formule 1.

Maloljetni Nizozemac na Velikoj nagradi Malezije osvojio je sedmo mjesto što mu je donijelo šest bodova. Time se izjednačio s momčadskim kolegom Carlosom Sainzom koji je jednaki broj bodova Toro Rossu priskrbio u prve dvije utrke (devetim mjestom u Australiji i osmim u Maleziji).

Zanimljivo, nastupom na Velikoj nagradi Australije Verstappen je također srušio jedan rekord. Postao je najmlađi vozač koji je ikad nastupio na utrci Formule 1 da bi u Maleziji dao naslutiti o kakvom se talentu radi.

Imao je nekoliko sjajnih manevara, a poslije utrke svoj nastup sramežljivo je prokomentirao: "Pronašao sam pravi ritam nakon problema s gumama na početku."

Max, koji će 30. rujna proslaviti 18. rođendan, je sin Josa Verstappena koji je u 107 utrka u F1 dvaput se penjao na pobjedničko postolje, puno prije nego se Max rodio. Bio je treći u Mađarskoj i Belgiji 1994. godine, kada je vozio za Benetton Ford zajedno s Michaelom Schumacherom. Nakon Malezije Jos je pucao od ponosa...

"I fizički i mentalno je Max bolje pripremljen nego ja, uvjeren sam da će napraviti veliku karijeru. Sretan sam zbog njega, zaslužio je ovakav rezultat."

U cijeloj priči možda je i najzanimljivije to što Verstappen mlađi nema vozačku dozvolu, ali dok s nepunih 18 godina oduševljava na stazi, to je ionako manje važno...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider